Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

vw caddy 1.4mpi nie odpala

weless77 02 Mar 2010 16:14 2005 5
  • #1 02 Mar 2010 16:14
    weless77
    Poziom 11  

    Witam.
    Mam taki problem że po przekręceniu kluczyka w stacyjce cisza nie kręci rozrusznik, podczas normalnej pracy po przekręceniu klucza uruchamiała się pompa a teraz za pierwszym przekręceniu klucza jest dźwięk uruchamianej pompy ale auto nie zakręci, a przy drugim i kolejnej próbie za każdym razem jak przekręca się kluczyk to słychać ciche piszczenie z okolicy silnika które po jakimś czasie ustaje ale auto nie kręci. Kilka razy próbowałem i auto nagle zaskoczyło ale jak zgasiłem i chciałem ponownie odpalić to już się nie da. Dodam że wcześniej dość mocno trzeba było przekręcić stacyjkę żeby auto zaczęło kręcić. Jak przekręcam stacyjkę to w momencie kiedy powinien kręcić rozrusznik gaśnie wiatrak nawiewu czyli tak jak było zawsze. Co to może być ?

    0 5
  • #2 02 Mar 2010 16:27
    pfal
    Poziom 12  

    Wygląda to na kostkę pod stacyjką dość częsty przypadek vw.
    Przekręć stacyjkę i spróbuj uruchomić rozrusznik na krótko jeśli odpali to na 99% kostka ale może też być kabelek wzbudzający rozrusznik "ten od stacyjki"

    1
  • #3 02 Mar 2010 18:20
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 02 Mar 2010 18:33
    weless77
    Poziom 11  

    Klemy wyczyściłem, na pych działa od kopa. Jutro będę sprawdzał tą kostkę i przewody.

    0
  • #5 02 Mar 2010 18:37
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 09 Kwi 2010 11:51
    weless77
    Poziom 11  

    Temat zamknięty. Uszkodzona stacyjka, po wymianie jest ok.

    0