Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

karcher 310 nie działa. Przyczyna braku ciśnienia?

ojciec10 04 Mar 2010 17:11 7859 6
    ojciec10
    Level 20  
    Witam. Zakładam nowy temat, ponieważ sytuacja mojego karchera jest inna niż w moim poprzednim temacie. Moderatora prosił bym o usunięcie poprzedniego tematu. Do rzeczy. karcher- 12 lat, po włączeniu pradu silnik pracuje, slychac ze mu ciezko, wytwarza ciśnienie ale bardzo slabe. silnik pracuje caly czas, nie wyłącza sie na czas w którym przycisk na lancy jest wylaczony, filtr wody wyczyszczony. rozkręciłem go i wszystko w środku wygląda na spraw

Dodano po 36 [sekundy]:

Co moze byc przyczyną braku ciśnienia w tym sprzęcie?

Dodano po 47 [minuty]:

A moze po prostu pompą sie skończyła?
    alll
    Level 12  
    Bardzo prawdopodobne ze masz uszkodzony zawór bypass (biały element który naciska mikrowyłącznik jeśli się nie mylę to nr.kat.9.001-135.0
    ojciec10
    Level 20  
    A jaka jest cena takiego zawórka? i jak go sprawdzić? czy tylko w grę wchodzi PODSTAWIENIE nowego?
    Batii
    Level 11  
    Ok 73zl. Najpierw go wykrec, on sie sklada z 2 czesci. Jak go wykrecisz to ta 2 czesc jeszcze zostanie w srodku. Mozliwe ze tylko ona jest do wymiany,
    tj polowa ceny calego zaworu.
    ojciec10
    Level 20  
    A macie moze jakies zdjęcie tego zawórka?
    Deamon :)
    Level 21  
    Witam
    mam identyczny problem i to jest wlasnie wina tego zaworka. Potrzebuje rowniez taki zaworek 90011350 oraz 90114940. Czy wiecie gdzie takie czesc dostane i w jakiej cenie?
    kosiuk
    Level 2  
    Miałem ten sam problem, u mnie nawet korki wystrzeliło nad zaworkami. Rozebrałem ten zaworek (z boku ten największy) wyczyściłem z śniedzi nasmarowałem i o dziwo zaczęła pracować jak nowa.