Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z centralnym zamkiem w Mitsubishi Space Runner

kowalski_89 04 Mar 2010 16:47 2189 4
Relpol
    kowalski_89
    Level 2  
    Witam,
    Mam problem z centralnym zamkiem w Mitsubishi Space Runner a mianowicie zamykać muszę ręcznie każde drzwi osobno ponieważ nie reaguje centralny a otwierać mogę z kluczyka centralnie.
    Co to może być za przyczyna?? Hmm.. może sterownika centralnego?? Tylko gdzie on sie znajduje w tym samochodzie
    Z góry dziękuje za Odp
    Pozdrawiam
  • Relpol
    fructon
    Level 33  
    sprawdz czy wychodzi impuls zamykania z drzwi kierowcy czesto to jest przyczyna takiego zachowania
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    kowalski_89
    Level 2  
    Impuls z drzwi kierowcy mi sie wydaje że idzie ponieważ przy otwieraniu wszystkie drzwi i bagażnik otwiera sie bez problemu.. A problem sie zaczyna gdy chce zamknąć.. :cry: próbowałem we wszystkich zamkach i nic sie nawet nie odzywa..:|

A jeszcze mam pytanie czy może być przyczyna takiego zachowania zamka jak opisałem gdy poluzuje sie jakiś "wtyk" w drzwiach?? Pytam bo tylne drzwi były zdejmowane u mechanika i może coś w nich siedzie...?

Czy jak podam masę na kabel czarno-niebieski przy centralce tak jak podpowiedział mi: "norbert.s." to prawdopodobnie będzie to że coś nie kontaktuje?? - a wiec być może w drzwiach wyżej opisanych..
    Z góry dziękuje za Odp
    Pozdrawiam
    User removed account
    User removed account