Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault megane II, 2003 dCi

studentka249 05 Mar 2010 22:14 7061 5
  • #1 05 Mar 2010 22:14
    studentka249
    Poziom 2  

    Witam. Mam problem z renault megane II,2003 dCi. kilka dni temu auto nie odpaliło, pojawił się komunikat ,,injection fault (wada wtrysków),, do tego zaświeciła się kontrolka stop i zakumulatora. mechanik powiedział, że jest problem z czytnikiem karty, usunął usterkę, lecz komunikat pojawia się nadal przy przyspieszaniu (3 bieg i wzyyż, pow. 3000 obrotów). Został wymieniony filtr paliwa, przewody zostały odpowietrzone. Przy pierwszej próbie odpalenia auta pojawiają się komunikaty jw.(,, injection fault,,+ kontrolki)
    Auto odpala za drugim razem. Proszę o pomoc osoby które miały podobny problem.

    1 5
  • #2 05 Mar 2010 22:22
    bartuświelki
    Poziom 13  

    po pojawieniu się kontrolki i komunikatu auto traci moc co pokazał komp

    0
  • #3 05 Mar 2010 22:37
    studentka249
    Poziom 2  

    auto nie traci mocy, komputer pokazuje komunikat ,injection fault, poza tym liczy kilometry, które można zrobić na paliwie które jest w baku w ten sposób,że, gdy stoi, lub jedzie sie pod górkę kilometry drastycznie lecą w dół, wcześniej tak się nie zachowywał

    0
  • #4 05 Mar 2010 23:40
    doktor333
    Poziom 18  

    Prawdopodobnie masz problem z układem wysokiego ciśnienia(np.lejący wtryskiwacz).

    0
  • #5 06 Mar 2010 09:02
    studentka249
    Poziom 2  

    Auto było podłączone pod komp. i nie pokazało żadnego błędu. Czy przyczyną może być pompka paliwa? Proszę o pomoc

    0
  • #6 06 Mar 2010 09:11
    autoas
    Poziom 42  

    studentka249 napisał:
    Auto było podłączone pod komp. i nie pokazało żadnego błędu. Czy przyczyną może być pompka paliwa? Proszę o pomoc

    Nie możliwe.....
    ..... jedź na komputer zwany "Clipem" i powinno się wyjaśnić, praktycznie nie ma szansy pomóc bez diagnozy

    1