Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mondeo 1.6 nie chodzi na 2 cylindrach

aro14051978 06 Mar 2010 14:46 2108 15
    aro14051978
    Level 9  
    Witam.Moj mondziak nie chodzi na dwoch cylindrach.Swiece nowe ,przewody nowe ,cewka tez.Zdejmujac przewod zasilajacy z wtryskow zaczynajac od pierwszego sylindra spada zobrotow wiec dziala wtryskiwacz,na nastepnym zero reacji,na trzecim tez ,natomiast na czwartym tez spada z obrotow.Aha napiecie jest na wszystkich kostkach wiec prad jest.Jak sprawdzic w lepszy sposob i miec pewnosc ze wtryski nie dzialaja?Pozdrawiam
    Blicek
    Level 26  
    Drugi i trzeci cylinder to grupa zasilana z dwuch końców tej samej cewki. Jest tam iskra?
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    aro14051978
    Level 9  
    Iskra jest na wszystkich swiecach,cisnienie na 2 cylindrach po 9 atm,a na 2 nastepnych 10 atm.Wszystko bylo ok poza tym ze na razy chodzil i lapal na 3 garze.Pomyslalem ze to wtryskiwacz i postanowilem cala listwe z wtryskiwacami odkrecic i wyjac.Wziąlem wtryskiwacze przedmuchalem powietrzem i stalo sie jak sie stalo zacza chodzic na 2 garach.Odpinajac 2 i 3 koncowke napiecia od wtryskow zero reakcj .Na 1 i 4 cylindze wyjmujac wtyczke napieciowa normalnie widac ze spada z obrotów wiec dzialaj te wtryski.A niemozliwoscia jest to zebym pomylil kostki napieciowe tzn: ze zamienilem tak np 1 z 2 bo one maja swoje odpowiednie dlugosci
    aro14051978
    Level 9  
    Jak plaka siknij,mam wyjac wtryskiwacz i podlaczyc go pod kostke zasilajaca i co dalej plakiem bo nie rozumiem
    marek1977
    Level 33  
    Zdejmij kostkę z cewki podepnij jakąś malutką żaróweczkę pod środkowy i jeden skrajny i zobacz czy podczas kręcenia żarówka się zaświeca, jak na którejś parze nie będzie to na 99% moduł, albo instalacja po drodze do cewki.
    User removed account
    User removed account  
    poliwka1987
    Level 11  
    więc ja zapytam tak zmieniałeś przewody WN do świec ....?
    aro14051978
    Level 9  
    Przewody sa nowe Wn.Jak wiec mam sprawdzic czy te 2 wtryskiwacze wtryskuja paliwo.Bo zdejmujac kostke zasilajaca na dwoch skrajnych jest reakcja ,a na 2 i 3 jak zdejmuje zero reakcji
    poliwka1987
    Level 11  
    piszesz że nowe ale czy nie zamieniłeś tych środkowych roz. 2 i 3 ?
    RafalGT2
    Level 24  
    Koledzy mowicie tu wszyscy o usterkach elektryki i innych rzeczy a mi wyglada to na uszkodzenie wtryskow albo zapchanie przeciez w jednym poscie aro pisze ze chodzil mu na 3 gary a po zdjeciu listwy i przedmuchaniu zaczal chodzil na 2 wiec aro jesli jestes pewien ze podczas operacji nie uszkodziles przewodow i napiecia sa ok wiec to moze wtryski. Melas jak dla mnie plak jest do tapicerki a nie do silnika zeby go tam psiukac:). Czy wtryski podaja paliwo przeciez mozna dojsc po swiecac czy sa mokre czy nie