co prawda to prawda że bmw 325 czy nawet 328 są oszczędniejsze od 320. ja osobiście posiadam bmw E46 316 z 2004 r po lifcie z silnikiem 1800 cm 16 V n46 i jestem zadowolony autko na te 1.8 dobrze się zbiera. W zime palił mi 9.3 zaś w lato ok 8.5 litra przy średniej jeździe. Co do awaryjności nie są to awaryjne silniki.
ja do benzyny juz nie jestem przekonany wolał bym diesela bo na sama benzyne mnie nie stac a gaz jak zacznie sie sypac to panie boze zachowaj miałem bmW seri 5 2,0 w gazie jak zaczoł sie pierdzielic to około 20 mechanikow byłem i zaden nie wiedział co sie stało wiec od tej pory disel
Co do diesla to ja przekonany nie jestem bo co i raz słysze że a to nie ma mocy, że pompowtryskiwacze... niestety nasza ropa na stacjach nie jest wspaniała... Zresztą sama nazwa czy to diesel cze benzyna BMW (Będziesz Miał Wydatki)
Równie dobrze można by napisać BMW ( Będziesz Mieć Wypas) lub (Będziesz Mógł Wyprzedzać) Ale fakt jest taki że jak auto skatowane lub po przejściach to wydatki i tak będą niezależnie od marki samochodu.
Potwierdzam co koledzy napisali wyżej,jeśli już coś z e46 w benzynie to tylko 328,ewentualnie 330 ale tu już cena będzie wyższa choć osiągi zbliżone.