Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Projektor DLP Optoma DW318

mystique1979 07 Mar 2010 00:17 3533 1
    mystique1979
    Level 2  
    Witam serdecznie.
    Jestem zainteresowany kupnem projektora DLP Optoma DW318 oraz calego zestawu potrzebnego do uzyskania obrazu 3D.
    Poniewaz jest to dosc tani projektor chcialbym zapytac sie znawcow tematu, czy warto go kupic, czy raczej zainwestowac w cos lepszego. Pokoj w ktorym bedzie zainstalowany ma okolo 4-5 metrow dlugosci. Jakiej wielkosci obrazu mozna sie spodziewac. Czy jasnosc tego projektora bedzie wystarczajaca?

Z gory dziekuje za opdowiedzi i bardzo przepraszam za moje laickie pytania, jednak jestem "zielony" w tym temacie...
    CMS
    Administrator of HydePark
    Optoma robi dość dobre projektory, ale mam obawy co do tej "3D opcji", nie wiem dokładnie jak to działa ale podejrzewam że trzeba podwoić odświeżanie żeby obraz nie migotał i tu się pojawia problem ponieważ wiąże się to między innymi z podwojeniem prędkości koła kolorów, elementu który i tak jest pięta achillesową projektorów DLP.
    Oczywiście mogę się mylić, może coś się polepszyło od tej strony. W serwisie oglądam sprzęt po gwarancji czyli co najmniej dwu letni, więc ciężko sie wypowiadać o sprzęcie nowym.

Pozdrawiam.
    CMS