Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[immo?] Land Rover Discovery II TD5

07 Mar 2010 19:49 5568 2
  • Poziom 12  
    Witam,
    Mam problem z Land Rover'em Discovery II ('01)
    Wersja Brytyjska. TD5

    Chodzi o immobiliser prawdopodobnie. Samochód wczoraj odpalał i nie bylo zadnych problemów. Dziś rano mialem problemy z zapaleniem. Po podładowaniu baterii na kablach do drugiego samochodu samochod odpalił. Problem w tym ze po odpaleniu i wyciagnieciu kluczyków samochód nie gaśnie i świecą sie wszytkie kontrolki na dashboardzie (tablicy). Po naciśnięciu hamulca kontrolki i samochod gasnie ale po zwolnieniu hamluca kontrolki zaswiecaja sie na nowo.

    Pilot jest bez immo (tj. niema go fizycznie w pilocie).

    Nadmieniam ze nie posiadam zadnej security card z kodem azeby zaprogramowac immo.

    W czym moze byc problem ?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 24  
    Po pierwsze twoja usterka nie ma nic do immo.
    Odpal jeszcze raz auto z kabli i zobacz czy masz ładowanie, a następnie szukaj uszkodzenia w elektryce masz albo gdzieś zwarcie lub uszkodzony któryś z przekaźników.
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 12  
    Wszystko jest w porządku.

    Teraz zauwazylem ze na desce rozdzielczej miga mi na wyswietlaczu zeby wprowadzic kod.

    Okazalo się ze moj ojciec wymieniał baterie w pilocie i to jest przyczyną problemowów.

    Niestety nie posiadam Security Card.

    Kiedys dostalem kartke z salonu Land Rovera kiedy wymienialem kluczyk
    Oto co na kartce pisalo:

    Replacement Code:

    73648912
    *G3S47D63S47D5FFC*
    *SSSSSSSSC0B829x* GG