Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda BALI SJ50 nie moze zapalic na zimnym silniku

Maniek225 08 Mar 2010 17:02 4781 5
    Maniek225
    Level 10  
    Mam Honde bali SJ50, gdy jest zimna jest ja naprawdę trudno zapalić. Za pierwszym razem kopne z 2 razy, zapali, pochodzi z 10 sec i zgaśnie. Gdy próbuje od razu zapalić łapie, ale nie zapala, odczekam 1 min znowu zapali pochodzi z 5 sec i zgaśnie i tak wkoło dopóki się nie rozgrzeje. Dodam ze gdy jest ciepła pali na dotyk, ale zapalić ja na zimnym silniku ,to jest wyzwanie! Co może być nie tak!
    faciu
    Level 12  
    Pewnie masz w gaźniku ssanie elektryczne. Możliwe, że ono zawiodło. Wyciągnij z gaźnika z ssanie i wyczyść dokładnie wszystkie jego elementy. Następnie zamontuj i sprawdź czy dało to jakąś poprawę. Gdy to nie pomoże to może masz po prostu źle wyregulowany gaźnik i po prostu tylko na ciepłym silniku da radę przepalić tę źle dobraną mieszankę. Warto poświęcić trochę czasu, przeczyścić gaźnik i dobrze go wyregulować.
    bbmotor
    Level 14  
    W dolnej części gaźnika jest dysza odpowiedzialna za dopływ paliwa do "studzienki" z której pobierane jest paliwo do ssania. Sprawdź czy jest ona drożna. Tę rzecz często pomija się w czyszczeniu gaźnika.
    Maniek225
    Level 10  
    Ma dzien dzisiejszy skuterek jest rozebrany tzn! Sciagnieta głowica i cylinder! Czekam na nowy komplet i wtedy zobaczymy!
    mandragu
    Level 1  
    Witam.Mam ten sam problem co poprzednik.Jak moja honda jest zimna to niewchodzi na obroty.trzeba się dużo okopać aż się rozgrzeje i powoli powoli po pół godziny można jechać.Przeczyściłem cały gażnik i jak ręką odjoł.Ale po kilku km jazdy sama przestawia się na wysokie obroty i kicha.Jak wystygnie od nowa.
    co robić?
    Ps.pozdro dla modertora:))mam nadzieję że teraz poprawnie pisze
    Maniek225
    Level 10  
    ja swoj problem rozwiazalem. Dalem mechanikowi i to naprawił. Ale wina prawdopodobnie była po stronie gaznika ssania elektrycznego