Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[AS] + [FLASH] Odtwarzanie muzyki we flashu

Mbeat 09 Mar 2010 16:48 1792 4
  • #1 09 Mar 2010 16:48
    Mbeat
    Poziom 21  

    Witam, mam problem z kodem AS we Flashu. Umieściłem na stronie prosty player muzyki, kłopot w tym że muzyka zaczyna dopiero grać po wciśnięciu na przycisk Play a mi zależy aby od razu po wejsciu na stronę została ona odtworzona.

    Główny kod :

    Code:
    var mySound:Sound = new Sound();
    
    mySound.loadSound("sound2.mp3", false);

    _root.onEnterFrame = function() {
          var downloaded = _root.mySound.getBytesLoaded();
          var total = _root.mySound.getBytesTotal();
          var perload = Math.round((downloaded/total)*100);
          if (downloaded != total) {
             _root.load_txt = "Trwa wczytywanie utworu... - " + perload + "%";
             
          } else {
             done = 1; 
             _root.load_txt = "Wciśnij Play...";
             

          }
    }


    Przycisk Play :
    Code:
    on (release) {
    
       
       if (_root.done == 1) {
          _root.mySound.start(0, 99);
       }
    }

          

    0 4
  • #2 09 Mar 2010 17:27
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    Może w ten sposób ?

    Code:
    var mySound:Sound = new Sound();
    
    mySound.loadSound("sound2.mp3", false);

    _root.onEnterFrame = function() {
          var downloaded = _root.mySound.getBytesLoaded();
          var total = _root.mySound.getBytesTotal();
          var perload = Math.round((downloaded/total)*100);
          if (downloaded != total) {
             _root.load_txt = "Trwa wczytywanie utworu... - " + perload + "%";
          } else {
             _root.load_txt = "Odtwarzanie.";
             _root.mySound.start(0, 99);
          }
    }

    0
  • #3 09 Mar 2010 17:42
    Mbeat
    Poziom 21  

    W ten sposób próbowałem działa ale nie do końca jak powinno bo, utwór słychać ale nałożony na siebie jest kilkanaście razy

    0
  • Pomocny post
    #4 09 Mar 2010 17:55
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    To spróbuj tak :

    Code:
    var mySound:Sound = new Sound();
    
    mySound.loadSound("sound2.mp3", false);

    _root.onEnterFrame = function() {
          var downloaded = _root.mySound.getBytesLoaded();
          var total = _root.mySound.getBytesTotal();
          var perload = Math.round((downloaded/total)*100);
          if (downloaded != total) {
             _root.load_txt = "Trwa wczytywanie utworu... - " + perload + "%";
          } else {
            if (_root.done == 0) {
                _root.done = 1  ;
                _root.load_txt = "Gotowy do odtwarzania.";
            }
           
            if (_root.done == 1) {
               _root.load_txt = "Odtwarzanie.";
               _root.mySound.start(0, 99);
               _root.done = 2;
             }
          }
    }

    Na starcie ustaw :
    Code:
    _root.done = 0

    0
  • #5 09 Mar 2010 22:29
    Mbeat
    Poziom 21  

    Dzięki, pomogło.

    0