Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zafira 2.0 di szarpie prz 1500obr.

grzesiekznge 09 Mar 2010 21:12 3222 5
    grzesiekznge
    Level 10  
    witam mam maly problem taki gdyż moja zafira sie dlawi przy 1500 obrotach przy delikatnej jezdzie a jak jade dynamicznie problemu nie ma.przeplywomierz nowy,zawor egr dobry, weżyki cale, boje się ze to pompa zaczyna siadac (auto150tys).proszę o wskazowki i z gory dziekuje.
    grzesiekznge
    Level 10  
    widzę ze chyba nikt nie mial takiego problemu a dzis rano zapalilod pierwszego kopa pozniej stal10 godzin i po pierwszym obrocie zalapal i zgasl i po tym trzeba go kręcic ze 3 minuty zeby zaskoczyl.swiece grzeją i paliwo dochodzi bo czuc ropą jak kręce.moze ktos mi odpisze co to morze byc bo juz nie mam sily na ten samochod?
    skiper111
    Level 2  
    grzesiekznge wrote:
    witam mam maly problem taki gdyż moja zafira sie dlawi przy 1500 obrotach przy delikatnej jezdzie a jak jade dynamicznie problemu nie ma.przeplywomierz nowy,zawor egr dobry, weżyki cale, boje się ze to pompa zaczyna siadac (auto150tys).proszę o wskazowki i z gory dziekuje.

Witam, mam identyczny problem ale silnik 1.8 16V benzyna 99r. Takie same objawy, na zimnym silniku żeby auto nie szarpało musze deptać gaz do podłogi, na ciepłym wszystko sie uspokaja. Największy problem polega na tym że po podłączeniu do komputera brak jest jakichkolwiek błędów.

Wymiana listwy zapłonowej (cewki), niestety nie pomogła, 500 zł w plecy.

również proszę o wskazówki
    bartez844
    Level 20  
    kolego skiper a patrzyłes podcisnienia sprawdz w korpusie przepustnicy droznosc kanału podcisnieniowego są dwa ten dolny ma byc na przelot
    autoas
    Level 42  
    Ciekawe co jeszcze i za ile wymienicie zanim zrozumiecie, że trzeba zrobić porządna diagnostykę -np. jazdę próbną z Techem na "kolanach" - aby "zbliżyć" się do usterki
    grzesiekznge
    Level 10  
    a jednak egr powodowal twe szarpania.teraz zafira nia szarpie po zmianie zaworu.