Witam zdecydowałem się na kupno Kenwooda, ale jeszczę mogę zmienić tę opcję czy ktoś może porównać te 2 amplitunery ?
Tylko tyle wiem o tych sprzętach:
Conrad - 450 W pobór prądu Dolby Pro Logic Surround
cena: 200zł
Kenwood - 280 W pobór prądu DSP, Dolby Pro Logic Surround, RDS,itd.
cena: 200zł
Chyba, że ktoś ma ciekawszą propozycję w tej cenie >?<
Moze zapytam po co sie pchasz w analoga? Dolby Digital i DTS to dzisial standard jezeli chodzi o dzwiek przestrzenny, prologic to zamierzchla przeszlosc.
Dodano po 13 [minuty]:
Koda AV500, AV504. Na pokladzie wszystkie dekodery, ceny smieszne.
Ale do czego ma byc ten amplituner? Jak nie zalezy mu na dzwieku wielokanalowym to kup mu ampli stereo, jak chcesz wielokanalowy to juz z cyfrowymi dekoderami, inaczej nie widze sensu zakupu.
Hmm ma system 5.1 :
2 kolumny, subwoofer aktywny, 2 małe satelitki i głośnik centralny i chce to wszystko podłączyć, żeby to wszystko grało, dlaczego nie widzisz sensu ja mam starego poczciwego Harmana Kardona bez żadnych dts dsp thx, itd. system 5.1 i jakość jest nieziemska (nie będę się już rozpisywał) czy to przy słuchaniu muzyki czy oglądaniu filmu. Może i masz racje bo nigdy nie miałem okazji "pobawić się" sprzętem z dekoderem Dolby Digital i DTS, ale żeby kupić porządny niestety, ale 200zł to za mało bo nie będę się pakował w ,np. UNIVERSUM DVD-DR 3021 Amplituner 5.1 z DVD Slim Line, Dolby Digital PRO LOGIC,DTS.
Dodano po 8 [minuty]:
Jak znajdziesz mi amplituner Koda AV500 do 200zł ? (bo szukałem i nigdzie nie ma) + nie za ciekawe opinie na ten jego temat:
-Brak zapamiętywania ustawień po wykonaniu ON/OFF ampla, fatalny dźwięk dolby surround (wycisza przednie głośniki, a centralny robi za nie, efekt jest tragiczny, po prostu przy słuchaniu czegoś brak dla odtwarzanej muzyki). Ogólnie sprzet sprzedaje sie tylko w zestawach kin domowych bo tak nikt by nawet na niego nie spojrzał -brak pamięci ustawienia głosu, pierwsze trzeba zrobić po włączeniu to chwytać za gałkę i zciszyć
p.s. jedynie co by mnie interesowało w tej cenie z DTS to AIWA D-58, ale wątpie, żeby zagrała lepiej od Kenwooda pozdr.
Jak koniecznie chcesz analog i nie jestes w stanie dolozyc kilku pln to wez taki zeby mial wejscie 5.1 z zewnetrznego dekodera. W dvd zdekodujesz dzwiek DD i przeslesz po analodu na ampli.
Jezeli zachwycasz sie dzwiekiem przestrzennym w prologic to widac nigdy nie slyszales DD czy DTS.
Ja wiem, ze jest ciezko teraz ogolnie z kasa ale np. wczoraj na alledrogo widzialem zestaw dvd + ampli sherwood za 400zl nowki sztuki.
Jak koda 500 zla (widzialem na allegro za 180) to poszukaj 505, poczytaj opinie o tym ampli, mozna wyrwac za 300zl, mialem taki przez 2 tygodnie w domu u ojca i gral tam sobie w 35m2 calkiem niezle. Za 400zl to ja wyrwalem pioneera D714 w idealnym stanie.
Niech wujek dozbiera kilka zl, poczeka kilka tygodni a Ty obczajaj allegro, czasami naprawde mozna wyrwac cos niedrogo.
Naprawde zastanow sie czy nie warto dolozyc, analog to przezytek a roznica w dzwieku przestrzennym jest ogromna. Kupisz np. dvd z divx nawet tanie, zapodajesz divx z AC3 i dzwiek masz jak z DVD.
Dodano po 16 [minuty]:
Tak na szybko zerknalem w alledrogo:
pioneer c300 (mialem, mala moc ale na poczatek moze byc) - 230zl
pioneer 609 - 399zl
pioneer 417 - 350zl
sony 475 - 375zl
yamaha 5930 - 300zl
panasonic he75 albo he7 - 370zl
Rozumiem dzięki wielkie za dobre rady postanowiłem, że kupie narazie ten analog hehe, jeszcze zostało kilkanaście godzin do końca aukcji może ktoś przebije moją ofertę , ale za to sprzedam swojego skromnego Harmana Kardona (już mam kupca) i kupie dla siebie coś porządniejszego z DTS,itd., gdyż zależy mi bardzo na polepszeniu jakości dźwięku przestrzennego podczas oglądania filmów (Teraz, gdy oglądam film przypuśćmy Ac3 DVD 5.1 efekty są naprawdę super więc nie mogę się doczekać, aby sprawdzić jakość dźwięku w DTS)