Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

czytnik kart pamięci usb, USB nie obsługuje 2.0.

vortexx 11 Mar 2010 11:41 1856 6
    vortexx
    Level 10  
    Witam i proszę o radę.
    Mam stacjonarną nagrywarkę LG rh388h,która wyposażona jest w port USB 1,1-lecz nie obsługuje 2,0.,po prostu go nie widzi(w instrukcji jest info że tylko 1,1)
    Mam pendriva 2gb który współpracuje bez zarzutu lecz potrzebuję przenosić większe pliki.Czy czytnik kart podpięty pod USB będzie współpracował lub ktoś z was ma inny pomysł jak odpalić pliki z pendriva 2,0 na tym urządzeniu.
    Z góry dziękuję
    Zenek
    Level 30  
    Jak rozumiem: masz ochotę przenosić pliki z szybkością, jaką cechuje się standard usb 2.0 ?
    vortexx
    Level 10  
    Nie chodzi o prędkość tylko o to by podłączyć jakąś pamięć przenośną lub co kolwiek i było to obsługiwane przez tę nagrywarkę.
    Mam pendrive kingston standard2,0 (4gb)i nagrywarka go nie widzi.
    Zenek
    Level 30  
    Powinna go widzieć. "Pendrajwy" 2.0 bez problemu, tak jak mój 8GB Samsung współpracują z urządzeniem 1.1.
    Piszesz o jakimś 2GB, który "współpracuje bez zarzutu". Z czym współpracuje?
    Co do czytnika kart pamięci- jeśli nie znajdzie się na forum osoba posiadająca taką nagrywarkę, trzeba wziąźć na próbę ze sklepu czytnik i sprawdzić w domu.
    p/s mam nadzieję, że ten 4GB Kingston to nie jest taki z logo TP ;-)
    vortexx
    Level 10  
    Zwykły żółty datatraveler z logo kingston.
    ten 2gb współpracuje z tą nagrywarką a 4gb nie.
    W sklepach proszę o możliwość zwrotu takiego czytnika gdyby nie współpracował z tą nagrywarką lecz nik ze sprzedawców nie chce iść na tą propozycję,a wydawanie kasy na coś co nie będzie działało to bezsens.
    Zenek
    Level 30  
    Pisałem o logo TP, bo niedawno nasza droga TPSa jako prezent podesłała mi takiego żółtego Kingstona DataTraveler 4GB... tego czegoś nawet mój dekoder sat posiadający możliwość nagrywania przez usb nie akceptuje- tragiczne jak dla niego (dekodera) transfery.
    Co do sklepów- kłopot. Może by tak narobić im wstydu i wybrać się tam z nagrywarką.
    Mam dziwne przeczucie, że porządny pendrive będzie współpracował...
    vortexx
    Level 10  
    Z tymi sklepami to większa kicha bo nikt nie chce takiego czytnika otwożyć z orginalnego pudełka ponieważ twiedzą że jak ja nie kupię to nikt nie kupi już odpakowanego.Co do tego travelera to powiem że jak podłańczam do laptopa to wszystko działa poprawnie.