Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kartridże T0711-714 - napełnianie lub ich zamienniki

andrelius 11 Mar 2010 20:04 6389 6
    andrelius
    Level 15  
    Witam :D

Jetem zainteresowany kupnem urządzenia wielofunkcyjnego Epson Stylus SX 215.
    Szukałem o kartridżach T0711-714 które znajdują się w tej drukarce. Moje pytania brzmią:
    Czy rzeczywiście nie da się w żaden sposób napełniać oryginalnych kartridżów ? Jeśli się da to czy da się je zresetować ?
    Jak to jest z wiecznymi kartridżami ? Czy działają one bez zarzutów mimo, że są takie tanie ?

Dziękuję za wszelką pomoc
  • Helpful post
    jacekko63
    Level 31  
    Używam takich kartridżów tzn wiecznych i problemów nie ma, a i resetery są w necie do oryginalnych,trzeba tylko postępować zgodnie z instrukcją,napełniać przed końcem 10%.
    andrelius
    Level 15  
    Gdzie są resety ? Nigdzie nie mogłem ich znaleźć...
    Były tylko układy które je resetują ale dosyć drogie...
    Jak się je napełnia ? Podobno ciężko
  • Helpful post
    jacekko63
    Level 31  
    Np.tu:aukcja.onet.pl/show_item.php?item=949482586 użyj "szukaj" i Nie zadawaj ciągle tych samych pytań,jest instrukcja napełniania krok po kroku.
    andrelius
    Level 15  
    ten link jest zły
  • Helpful post
    siemo
    Level 16  
    Ja używam PRINTE kupuje je w bardzo dobrej cenie i nie narzekam. Kolory i czerń jak na oryginałach (przynajmniej ja nie widzę różnicy) Jak masz dobrego dostawce to cena jest bardzo dobra. U mnie kosztują po niecałe 20 zł netto.
    andrelius
    Level 15  
    Zakupiłem wieczne kartridże T0711-714 INKJET z wersją chipa 5.1 i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie ma żadnej obawy, że to jest jakiś chwyt. W mojej drukarce (Epson Stylus SX215) widziane są jako oryginalne. Pokazuje ich zużycie tak jakby były oryginalne, a kiedy drukarka widzi je jako pusty należy wyjąć i włożyć dany kartridż i znowu drukarka widzi go jako napełniony i oryginalny :D