Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault laguna - problem z odpaleniem na cieplym silniku

slawsi5 11 Mar 2010 20:17 2518 2
  • #1 11 Mar 2010 20:17
    slawsi5
    Poziom 8  

    Witam Wszystkich!!
    Mój problem polega na tym iż czasem mam problem z odpaleniem go na ciepłym silniku - samochód mam ok 2 miesięcy jest on z 97 roku - 2.0 benzyna kat.
    Dziwnie to wygląda gdyż na zimnym nie mam problemów , dziś np. zdarzyło mi się to 2 razy zdziwiłem się gdyż to nie zdarza się często odkąd go kupiłem zdarzyło mi się ogółem to 5 razy!!
    Dziś rano kiedy dojechałem do pracy zostawiłem go na pierwszym wiosennym słońcu po 4 godzinach nie chciał zbytnio odpalić dopiero za drugim razem z ledwością załapał , po przejechaniu jakiegoś 1km wyłączyłem auto na jakieś 5minut po tym czasie odpalił pięknie , później podjechałem na stacje benzynową i znów problem pojawił się , nie wiem co jest dodam tylko że na tablicy rozdzielczej tam gdzie pokazuję temp. silnika przed odpaleniem auta zapala się w tym samym miejscu wskaźnik poziomu oleju kiedy gaśnie strzałka opada i pokazuję już tylko poziom tem. silnika. Problem możliwe że tkwi w odpalaniu autka otóż zawsze robiłem tak że po przekręceniu kluczyka na zapłon odpalałem autko nie czekając kiedy wskaźnik poziomu oleju opadnie dziś zrobiłem odwrotnie poczekałem aż ten wskaźnik opadnie i dopiero odpalałem.

    Co o tym sądzicie?

    Pozdrawiam.

    0 2
  • #2 12 Mar 2010 08:27
    cardiag
    Poziom 30  

    nie potrzeba czekac, wsiadac i zapalac.

    Sprawdziłbym poprawnośc dzialania czujnika temp. silnika (wtrysku). Iskrę i swiece. Proponuje tez zmienic stacje benzynową.

    0
  • #3 14 Mar 2010 09:58
    d3r
    Poziom 2  

    mialem podobne problemy ze swoja Lala .

    okazalo sie ze upalala sie wtyczka pompy paliwa (w bagazniku pod dywanikiem )

    przyczyny szukalem dlugo , wiec radze to sprawdzic


    Pisownia p. 8.2 MANTA

    0