Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jaki piekarnik i płytę do zabudowy kupić?

13 Mar 2010 09:36 8962 6
  • Poziom 10  
    Witam serdecznie.
    Tak jak pisałem w poście dotyczącym wyboru zmywarki do zabudowy, teraz przyszedł czas prosić o pomoc i opinie w w/w temacie.
    Piekarnik elektryczny, płyta gazowa, cena za całość około 2200 PLN.
    Przewertowałem różne strony, czytałem różne opinie i na polu boju pozostały:

    Piekarnik:
    * Amica EBP8652
    * Bosch HBA43S450E
    * Hotpoint-Ariston FZ 932 C.1 IX/HA

    Płyta:
    * Amica PG1920X
    * Bosch PCP615B80R
    * Hotpoint-Ariston PH 640 MS IX/HA

    Podobnie jak w temacie o zmywarkach proszę szanownych użytkowników i pozostałych forumowiczów o opinie i porady.
    Serdecznie pozdrawiam
  • Poziom 11  
    witam!
    gdybym ja miał wybrać osobiście wziąłbym amice ponieważ jestem najbardziej przekonany do tej firmy ale to tylko moje zdanie :)
    w dzisiejszych czasach niczego nie można być pewnym ,możesz trafić na wadliwą partie (czego nikomu nie życzę :) ) moi rodzice maja piekarnik,płytę i zmywarkę whirpool'a już kilka lat i wszystko jest w najlepszym porządku :)
    mam nadzieję,że dokonasz rozsądnego zakupu.
    pozdrawiam!
  • Poziom 10  
    Witam
    osobiście używam Amiki (płyta gazowa i piekarnik elektryczny) i jestem zadowolony. Natomiast jeżeli kupujesz coś nowego to zastanów się nad płytą gazową ceramiczną. Łączy w sobie zalety płyty ceramicznej elektryczne - ładna, łatwa w czyszczeniu, bezpieczna, możliwość programowania i gazowej - tania w eksploatacji i ekologiczna. Produkuje ją firma z Dzierżoniowa. Niestety jest to najnowszy hit rynkowy i nie jest tani.
    Pozdrawiam
  • Poziom 20  
    Myślę, że trochę odbiegamy od meritum. Powinno sie zacząc od tego, jak często używasz piekarnika i do czego (ciasta, mięsa itd.). Potem można zacząć myśleć o modelach i markach i rozważać wszystkie atuty i wady poszczególnych marek i modeli. Jeśli nie masz siły to wziąłbym też pod uwagę płytę indukcyjną na 230V zamiast tego gazu (jest 2 producentów Amica i Mastercook - moim zdaniem ta druga lepsza).
  • Poziom 13  
    Artur Judkowiak napisał:
    Witam
    osobiście używam Amiki (płyta gazowa i piekarnik elektryczny) i jestem zadowolony. Natomiast jeżeli kupujesz coś nowego to zastanów się nad płytą gazową ceramiczną. Łączy w sobie zalety płyty ceramicznej elektryczne - ładna, łatwa w czyszczeniu, bezpieczna, możliwość programowania i gazowej - tania w eksploatacji i ekologiczna. Produkuje ją firma z Dzierżoniowa. Niestety jest to najnowszy hit rynkowy i nie jest tani.
    Pozdrawiam

    czyżbyś pisał o tym niewypale, gdzie palniki gazowe były ukryte pod ceramikę? :D
  • Poziom 10  
    editor napisał:
    Artur Judkowiak napisał:
    Witam
    osobiście używam Amiki (płyta gazowa i piekarnik elektryczny) i jestem zadowolony. Natomiast jeżeli kupujesz coś nowego to zastanów się nad płytą gazową ceramiczną. Łączy w sobie zalety płyty ceramicznej elektryczne - ładna, łatwa w czyszczeniu, bezpieczna, możliwość programowania i gazowej - tania w eksploatacji i ekologiczna. Produkuje ją firma z Dzierżoniowa. Niestety jest to najnowszy hit rynkowy i nie jest tani.
    Pozdrawiam

    czyżbyś pisał o tym niewypale, gdzie palniki gazowe były ukryte pod ceramikę? :D


    Witam - tak, o tym piszę. Masz jakieś doświadczenie lub wiarygodne informacje na temat tego rozwiązania?
  • Poziom 20  
    Ja mam kilka - na początku notoryczne przegrzewanie i palenie się elektroniki, potem fantastyczne "komety" spalinowe na ścianie, bo opary idą kratką przy niej. Kratka jest nie rozbieralna, więc wyobraź sobie smażenie, chlapiący tłuszcz + odrobinę wszechobecnego kurzu i zajrzyj do kratki po 1/2 roku :). Masakra. Jeśli jesteś masochistą to polecam - będziesz "w niebo wzięty" :). No i do tego smród z tek kratki - mmmmm... ;)