Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fiat Punto Problemy z imobilizerem

13 Mar 2010 22:02 2649 5
  • Poziom 9  
    Witam,
    Kupilem Punto 1,3 JTD Mutijet z 2004 roku i co drugi dzien (najczesciej na cieplym silniku) jak chce odpalic autko (tez jak uzywam zapasowego kluczyka), to nie gasnie kontrolka w ksztalcie klodki i wtedy rozrusznik kreci, ale auto nie odpala. Czasem za trzecim podgrzaniem swiec gasnie klodka i jest po problemie, a czasem trzeba poczekac pol godziny i auto odpala jak po nocy, czyli klodka gasnie i pali od dotkniecia. W serwisie przerogramowali klczyk, ale to nic nie dalo. Czy moze ktos doradzic co w takim przypadku nalezaloby jeszcze sprawdzic ?
    Pozdrawiam
    Yaaan
  • Poziom 9  
    Dzieki za sugestie,
    Polaczenia kable, zlacza sprawdzone .
    Wg serwisu pozostaje tylko wymiana body komputera,
    albo odpalanie w trybie awaryjnym.
    Yaaan
  • Poziom 30  
    Udaj się w twojej okolicy do fachowców ale nie autoryzowany serwis i zrobią immo off.
  • Poziom 9  
    Tak zrobie.
    Jak mi powiedzieli w serwisie, ze mam zaplacic za nowy komp.
    ponad 2000 zl. to zaraz zapytalem,czy nie moznaby odlaczyc immob.
    bo autko i tak ma juz 140 000 km
    i otrzymalem odpowiedz, ze to technicznie niemozliwe...
    Dzieki za sugestie. Poprobuje skontaktowac sie z fachowcami.
    Thenks raz jeszcze.
    Yaaan
    PS
    Kupilem to Punto niedawno i raz ladowalem akumulator nie odlaczywszy klem.
    Czy to poglo powalic komputer ?
  • Poziom 9  
    Odkrecilem oslone i poruszalem kablami od antenki
    i na razie jest poprawa.
    Yaaan