Witam
Dostałem oferte (tzw. fuchę) na zrobienie monitoringu na hali produkcyjnej.
Sprawa wygląda mniej więcej tak:
1. monitoring na hali:
- wymiary hali około 30x30x4m
- kamery w 3 rogach (częśc przy czwartym narożniku nie ma byc monitorowana)
- jedna kamera skierowana na korytarz z wejściem (6x12x4m sz/dł/wys)
2. monitoring 2 szatni (osobne pomieszcenia) 3x6x3m sz/dł/wys
- montaż po jednej kamerze w narozniku
Do zazapisu ma byc wykorzystany najtańszy rejestrator z oferty AVC lub BCS
albo karta w komputerze (ja osobiście poleciłem rejestraotr, ale karta wychodzi taniej). Generalnie pomieszczenia są oświetlone cały czas, ale chciałbym żeby kamera skierowana na wyjście miała funkcję dzień/noc.
Myślałem też nad wykorzystaniem kamerek IP AVI202 lub AVI201, ale doszedłem do wniosku, że szatnie może i by dobrze "obserwowały", ale halę o wysokości 4m już nie.
teraz mam takie pytania:
1. Jakie kamery zastosowac? Zwykłe czy kopółki? Cena niesty do 450zł, ale zobiektywem. Najlepiej jakby ktoś zamieścił zgrany obraz z proponowanej kamery. Na tym najbardziej by mi zależało żeby pokazac zleceniodawcy jaka będzie jakośc.
Jeśli chodzi o kopółki to myślałem nad VACC-1502DH lub VACC-1712H, a kompaktowe chyba tylko VACC-1550N+obiektyw (w zestawie chyba nie ma obiektywu?)
2. Potwierdzacie moje zdanie z rozwiazaniem z kamera IP?
3. Jaka karte do komputera kupic (w sumie będzie 6 kamer, czyli karta musi byc na 8).
Z góry dzięki za pomoc.
Dostałem oferte (tzw. fuchę) na zrobienie monitoringu na hali produkcyjnej.
Sprawa wygląda mniej więcej tak:
1. monitoring na hali:
- wymiary hali około 30x30x4m
- kamery w 3 rogach (częśc przy czwartym narożniku nie ma byc monitorowana)
- jedna kamera skierowana na korytarz z wejściem (6x12x4m sz/dł/wys)
2. monitoring 2 szatni (osobne pomieszcenia) 3x6x3m sz/dł/wys
- montaż po jednej kamerze w narozniku
Do zazapisu ma byc wykorzystany najtańszy rejestrator z oferty AVC lub BCS
albo karta w komputerze (ja osobiście poleciłem rejestraotr, ale karta wychodzi taniej). Generalnie pomieszczenia są oświetlone cały czas, ale chciałbym żeby kamera skierowana na wyjście miała funkcję dzień/noc.
Myślałem też nad wykorzystaniem kamerek IP AVI202 lub AVI201, ale doszedłem do wniosku, że szatnie może i by dobrze "obserwowały", ale halę o wysokości 4m już nie.
teraz mam takie pytania:
1. Jakie kamery zastosowac? Zwykłe czy kopółki? Cena niesty do 450zł, ale zobiektywem. Najlepiej jakby ktoś zamieścił zgrany obraz z proponowanej kamery. Na tym najbardziej by mi zależało żeby pokazac zleceniodawcy jaka będzie jakośc.
Jeśli chodzi o kopółki to myślałem nad VACC-1502DH lub VACC-1712H, a kompaktowe chyba tylko VACC-1550N+obiektyw (w zestawie chyba nie ma obiektywu?)
2. Potwierdzacie moje zdanie z rozwiazaniem z kamera IP?
3. Jaka karte do komputera kupic (w sumie będzie 6 kamer, czyli karta musi byc na 8).
Z góry dzięki za pomoc.