Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kierownica logitech- win 7 problem z grami

Piotrek50501 14 Mar 2010 10:35 4291 4
    Piotrek50501
    Level 14  
    Witam!

Mam oto taki problem: posiadam kierownicę logitech formula vibration feedback wheel i mam zainstalowany system windows 7. W menadżerze jest wszystko z nią ok, a w grach jest problem z pedałami. Gram obecnie w nfs most wanted. W innych grach jest to samo. Podczas jazdy tak jakby jest wciśnięty hamulec/wsteczny bo samochód jedzie do tyłu. Co mam z tym zrobić??
    blacky444
    Level 10  
    Odpal Logitech Profilera. Wejdź w Options>Device Settings. Zaznacz "Report Combined Pedals" i ustaw w grze osie na nowo.
    Piotrek50501
    Level 14  
    nic to nie dało, próbowałem. a jak bym zainstalował directx 9.0c to coś to pomoże?? w właściwościach kontrolerów jest wszystko ok, ale przy grach się wykłada, tak jakby cały czas jeden z pedałów był wciśnięty
  • Helpful post
    blacky444
    Level 10  
    No o to chodzi. Wszystko przez to, że MW i "inne gry" nie obsługują osobnych osi. Musisz mieć je połączone, co możesz osiągnąć przez wyżej opisaną operację. Spróbuj zainstalować inną wersję profilera.
    Piotrek50501
    Level 14  
    zainstalowałem nowszą wersję profilera, zmieniłem ustawienie na wyżej opisane i pomogło. Bardzo dziękuję za pomoc:)