Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Połączenie s-video z TV (Toshiba z Panasonic)

daggial 14 Mar 2010 16:28 1379 0
    daggial
    Level 1  
    Witam. Wiem, że ten problem był poruszany już z tysiąc razy i zaraz ktoś mnie odeśle do innych tematów ale przeszukałem już wszystkie wątki i nie znalazłem rozwiązania. Laptop to Toshiba A300D-204 z kartą Ati Radeon 3200 HD, parametry: Link a TV to Panasonic Quintrix: Link. Tv posiada euro z wejściem na s video, lapek 4 pinowe wyjscie, wiec chciałem to wszystko połączyć kablem "S-VHS 4 pin (S-Video) + jack 3,5 mm stereo -> EURO (Scart)" takim jak ten: Link tylko innej firmy, kupiony w osiedlowym sklepiku komputerowym. A więc chodzi o obraz, komp wykrywa drugi ekran ale obraz na TV jest czarno-biały i skacze, w sumie wygląda jakby był konflikt regionów PAL/NTSC itp. Nie jest to kwestia ustawień ponieważ zrobiłem wszystko zgodnie z stroną http://solar.blurp.org/tvout, na którą sporo osób w podobnych wątkach się powołuje. Kombinowałem już chyba na wszystkie możliwe sposoby zmieniając ustawienia regionów i na karcie i na TV ale nic nie daje. Może to być wina lipnego kabla? Czy czego jeszcze? Gdzieś wyczytałem, że karty ATI mają taką przypadłość, nie łączą na euro ale na czinczach (tylko nie wiem jak to by się miało do tej sytuacji, wejście w tv na s-video jest właśnie na euro). Proszę o jakiekolwiek sugestie co do rozwiązania problemu. Z góry dzięki.