Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Volvo v70 xc cross country wyciek oleju.

pirmat 15 Mar 2010 14:13 5280 7
    pirmat
    Level 2  
    Witam! Mam pewien problem "wycieka" mi olej z pod pokrywy zaworów i moje pytanie jest jak się dostać do uszczelki?pewien mechanik powiedział mi że jak wykręcę pokrywę zaworów ,wałki rozrządu pójdą mi do góry i będzie problem wstawić je na miejsce.
    bandi21
    Level 30  
    wojtek250590 co powiesz o silnikach VW 1,4 16v albo renault 1,4 16v ?Jak czegoś nie widziałeś to nie znaczy że tego nie ma.Tak jest np. z prądem elektrycznym, nie widać a jest.A jeśli chodzi o volvo to nikt nie wie co tam siedzi za silnik.
    pirmat
    Level 2  
    więcej info na temat samochodu-Volvo V70 XC Cross Country manual/nr.silnika B5244T3/Turbo/2.4 litra/benzyna/2001 r. Może te informacje pomogą.
    bandi21
    Level 30  
    Nie znam tego silnika ale mechanik u którego byłeś może mieć rację.W niektórych autach tak właśnie jest i z reguły pokrywa jest przyklejona na specjalną płynną uszczelkę (nie silikon).Może ktoś zaznajomiony z tym silnikiem się wypowie bo ja nie mam wiedzy ale nie raz się spotkałem z takim rozwiązaniem.
    oskarv
    Level 15  
    Pokrywa jest złożona na uszczelką chemiczną polecam orginał z ASO,
    a jak odkręcisz pokrywę to wyjdzie razem z wałkami rozrządu.

Będziesz potrzebował jeszcze uszczelniaczy wałków i zaślepkę na wałek obok czujnika położenia wałka rozrządu i 5 oringów pomiędzy głowicą a pokrywą (przy otworach na świece)

Miłej pracy ...
    pirmat
    Level 2  
    wielkie dzięki
    elekstryk
    Level 13  
    No i jak poszło bo masz tam mnóstwo śrubek gwint 7mm jak za mocno skręcisz to ci wyjdą z gwintów i na 8mm będziesz musiał gwintować !!!