Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Geometria zawieszenia po wymianie wachacza, deawoo tico.

rafmos 15 Mar 2010 23:03 3793 6
    rafmos
    Level 13  
    Po wymianie wahacza kierownica zmieniła swoje ustawienie. tzn. jadąc na wprost musi być lekko obrócona. Jaka może być tego przyczyna. Dodam że tica na ściąga jeśli puścimy kierownicę.
    artur527
    Level 17  
    Witam !
    Po wymianie wahacza powinieneś się udać na stację diagnostyczną w celu ustawienia zbieżności bądź geometrii kół. Po wymianie może to być niezauważalne ale na pewno jest jakieś odchylenie koła i to jest tego przyczyną.
    globus
    Level 24  
    Dodam jedź jak najszybciej bo robi się sucho i szkoda opon a na nich niebawem zobaczysz , że masz problemy ze zbieżnością.
    rafmos
    Level 13  
    A czy winą może być też stabilizator. Bo przed demontażem nie zaznaczyliśmy w których miejscach były gumy. Stabilizator ustawiałem za pomocą centymetra.
    jarko2929
    Level 12  
    Nie , stabilizator nie wpływa na położenie kierownicy, tak jak koledzy Ci doradzili jedź na ustawienie geometri.
    rafmos
    Level 13  
    Co mechanik to inne zdanie. Mniejsza z tym. Umówiłem się na czwartek zobaczę czy się poprawi i dam znać
    rafmos
    Level 13  
    Moje tiko jest po ustawianiu zbieżności. Kąt PK oraz WSZ w normie natomiast w obu kołach zbieżność była ujemna (rozbieżność) -0.54 prawe i -0.46 lewe. Dzięki wszystkim za pomoc. Przyczynom zmiany zbieżności mógł być innej długości wachacz. Może jak bym wymienił dwa to zbieżność byłaby zachowana.