Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

briggs&stratton 12,5 hp

marcinmisiek102 16 Mar 2010 09:29 22438 15
Automation24
    marcinmisiek102
    Level 12  
    witqm problem jest z obrotami jest sprężynka którą założyłem ale nie wiem czy dobrze założyłem

briggs&stratton 12,5 hp briggs&stratton 12,5 hp briggs&stratton 12,5 hp

przesyłam trochę słabe jakościowo fotki

nie wiem czy powinna być jeszcze jakaś sprężynka
  • Automation24
    helena33
    Level 27  
    A czy to napewno oryginalana spręzynka regulatora? Jaki jest problem z obotami, za niskie za wysokie, czy brak ich regulacji?
    A na tych zdjęciach naprawde nic nie widać.
    Napewno jeden koniec sprężyny musi być założony na regulacji przepustnicy(albo jest to drut regulatora przepustnicy, albo bezpośrednio na niej) zaś drugi znajduje się na części przesównej gdzie reguluje się obroty, luzując spręzyne lub bardziej ją naciągając.
    Ale ta sprężyna którą prezentujesz na zdjęciu wygląda na nie oryginalną.
  • Automation24
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    model silnika napiszę jutro

ale tej długiej nie mam w ogóle jutro zrobię lepsze fotki

problem jest z obrotami, jeśli dźwignię przesunę w jedną stronę to powinny być wolne obroty i wtedy pierwsza przepustnica od filtra się zamyka, jak przesunę dźwignię gazu w drugą stronę obroty rosną do połowy a później się dusi, do pełnych obrotów wchodzi gdy ręcznie przesunę ramię od regulacji zaworów- tę długą

dodam że zamiast tej długiej sprężynki mam stalowy raczej oryginalny drucik widoczny na pierwszym i trzecim zdjęciu
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    jeżeli ssanie zamknę to silnik gaśnie ok jak dźwignię lekko puszczę to przepustnica się otwiera czyli też ok, jutro doślę fotki dokładniejsze

z tą sprężynką to racja na twoim zdjęciu to widać,ale na gaźniku jest zaczepiony drugi koniec czy na przepusnicy
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    oto zdjęcia modelu silnika i sprężynki

briggs&stratton 12,5 hp briggs&stratton 12,5 hp
    briggs&stratton 12,5 hp

teraz pytanie gdzie mogę złątwić tę długą sprężynkę albo jak zastąpić
    helena33
    Level 27  
    Te cięgna jakoś dziwnie wyglądają, jak by zwykły drut.
    marcinmisiek102
    Level 12  
    wyglądają raczej na oryginalne chociaż ich zakończenie czyli cięcie jest nożycowe
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    ok będę wdzięczny
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    Co polecisz, wymianę na drugi czy naprawę obecnego, jeszcze nie rozbierałem go ale coś chyba jest nie tak z korbowodem, są jakieś stuki. Z obrotami już doszedłem do ładu. Znalazłem używanego Briggsa za 1200 zł.
    Anonymous
    Anonymous  
    marcinmisiek102
    Level 12  
    okazało się że silnik był już rzeźbiony blaszkami i podobnie, sprzedawca okazał się uczciwy i wymienił mi na inny narazie chodzi.. pozdrawiam