Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Głośniki pod telewizor i komputer

mathew900 16 Mar 2010 21:24 3549 4
    mathew900
    Level 10  
    Witam mam taki problem posiadam głośniki 5.1 creative t6100 są one podłączone do komputera(3 kable).W niedługim czasie mam mieć telewizor i oczywiście chciałbym je podłączyć do telewizora.I teraz pytanie jak to zrobić od telewizora mam tylko 2 wyjścia chinch.Czy jeśli podłącze je pod wejście line in w komputerze będzie dobrze.Chodzi mi o w miarę dobry dźwięk.Dodam,że w komputerze mam 6 wejść audio na mini-jack oraz wejście s-pdif(czy da się jakoś podłączyć do niego?Dzięki za pomoc.
    kamil_Ziomek
    Level 20  
    Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz głośniki 5,1 podłączyć do telewizora. Coś mi się nie wydaje aby dźwięk w telewizorze wychodził chinczami ( nie ma tam przypadkiem wejścia na obraz np od wideo z głosem kolory żółty , czerwony, biały). Jeśli masz eurozłącze to kup adapter z przełącznikiem in-out i sprawa załatwiona albo kabel do kina domowego.
    mathew900
    Level 10  
    Telewizor jest stary ma jedno wejście audio in a drugie audio out czyli sygnał wychodzi 1 chinchem.
    tobbit
    Level 19  
    Możesz też spróbować podłączyć pod gniazdko słuchawkowe (jeśli TV takie ma) A co do SPDIF to nie da rady bo jest to sygnał cyfrowy a z TV wychodzi sygnał analogowy, i potrzebował byś specjalnego konwertera z analogowego dźwięku na cyfrowy a takowego raczej nie znajdziesz i będzie drogi.
    mathew900
    Level 10  
    Znalazłem przejściówkę z jednego na 2 chinche tak więc kupie jeszcze kabel mini-jack/2rca i będzie git.Dzięki za pomoc.