Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WinAVR bardzo wolna kompilacja program

nelik1987 17 Mar 2010 19:57 2114 11
  • #1 17 Mar 2010 19:57
    nelik1987

    Poziom 31  

    Witam od zawsze korzystam z WinAVR do pisania programów na uC, ostatnio zmieniłem system na WIN7 zainstalowałem najnowszą wersję WinAVR no i jest pewien problem. Gdy wybiorę Make Clean to usuwa pliki jakieś 7-10 sekund a jak wybiorę Make All to kompiluje od 8-16 sekund...

    co z tym fantem zrobić jak przeprogramowuje układ co kilka chwil to mnie szlak trafia jak muszę czekać, kiedyś trwało to ułamki sekund i nei było problemu. Czy miał ktoś podobny problem. Dodam ze zainstalowałem nawet starszą wersję programu i to i tak nic nie pomogło

    0 11
  • #3 17 Mar 2010 22:59
    nelik1987

    Poziom 31  

    No to mnie zmartwiłeś bo ogólnie z systemu jestem zadowolony, wcześniej pracowałem na win XP i nie chcił bym do niego wracać. O ile nie znajdę rozwiązania to będzie chyba jedyna możliwość :(

    0
  • #4 17 Mar 2010 23:06
    saper_2
    Poziom 17  

    nie mam win7 ani visty ale może UAC wyłączyć na próbę (najczęstszy sprawca problemów)....

    0
  • #5 17 Mar 2010 23:54
    Saoneth
    Poziom 1  

    To może zainstaluj windowsa xp na maszynie wirtualnej ;)

    0
  • #6 18 Mar 2010 07:16
    nelik1987

    Poziom 31  

    saper_2 napisał:
    nie mam win7 ani visty ale może UAC wyłączyć na próbę (najczęstszy sprawca problemów)....


    można dokładniej?

    0
  • #7 18 Mar 2010 07:16
    august_a
    Poziom 21  

    Ja mam Windows 7 i WinAVR tak i WinARM kompilują bardzo szybko.
    Jaki masz sprzęt (komputer)?? Może zainstalowałeś 7demkę na czymś bardzo słabym i dlatego tak wszystko wolno chodzi.

    0
  • #8 18 Mar 2010 07:19
    nelik1987

    Poziom 31  

    Nie no komputer nie jest taki bardzo słaby:
    -Core 2 Dup 6300 1,83 GHz
    2 GB RAM
    geForce 7600gt

    0
  • Pomocny post
    #9 18 Mar 2010 08:28
    tmf
    Moderator Mikrokontrolery Projektowanie

    Na jednym z kompow mam WinAVR+AVR Studio na Win7 i wszystko dziala bez problemow. Jakis konflikt musi byc, moze antywirus bruzdzi?

    0
  • #10 18 Mar 2010 12:36
    nelik1987

    Poziom 31  

    Zainstalowałem na laptopie winAVR, na lapku też mam win 7 no i to samo ale wyłączyłem antywirusa (Panda IS 2010) no i skuces znów działa tak jak powinno :)

    dziękuję za pomoc

    0
  • #11 18 Mar 2010 17:17
    qudi
    Poziom 15  

    Może weź sobie avasta bo koledze dobrze działa z avastem
    Pozdrawiam

    0
  • #12 18 Mar 2010 17:40
    nelik1987

    Poziom 31  

    co dziwne kiedyś też mi dobrze działało z Pandą, muszę poszukać w ustawieniach czy da sie coś zmienić dla tego programu może to pomoże :)

    0