No własnie mam problem niby wszystko ustawione prawidłowo a nie do końca.
zainstalowałem na E71 mail exchange v3.0
w ustawieniach po koleji:
1. zakładka connection
- Exchange serwer --> m.gmail.com
- secure conection -> YES
- Access point -> tutaj ustawiony mam swoją Wifi
- Use deault port -> Yes (próbowałem sugerowany przez gmail ale bez skutku)
2. zakładka Credentials
-user name -> nazwa(malpa)gmail.com
-pasw ***
-domain -> none
zakładki calendar i contacts synchronise -> jest initial sync -> keep items on phone
żeby było ciekawie ustawiłem gmail na e71 do odbierania poczty przez IMAP i działa bez zarzutu a mail exchange za skurczybyka
acha cały czas upomina się o pozwolenie użycia certyfikatu o co chodzi??
Czy coś trzeba uruchomić na serwerze google??
rozwiązanie transferu przez MS Outlok mnie nie zadowala i nie urządza bo używam Open office, a nie chce piracić tylko po to by synchronizować kalendarz, no i problem mobilności a właściwie jego braku traci sens
Wiem że są osoby które używają Exchange z gmail, i znalazłem opis do E71 ale ich opis niestety nie działa bo widać jest niepełny
zainstalowałem na E71 mail exchange v3.0
w ustawieniach po koleji:
1. zakładka connection
- Exchange serwer --> m.gmail.com
- secure conection -> YES
- Access point -> tutaj ustawiony mam swoją Wifi
- Use deault port -> Yes (próbowałem sugerowany przez gmail ale bez skutku)
2. zakładka Credentials
-user name -> nazwa(malpa)gmail.com
-pasw ***
-domain -> none
zakładki calendar i contacts synchronise -> jest initial sync -> keep items on phone
żeby było ciekawie ustawiłem gmail na e71 do odbierania poczty przez IMAP i działa bez zarzutu a mail exchange za skurczybyka
acha cały czas upomina się o pozwolenie użycia certyfikatu o co chodzi??
Czy coś trzeba uruchomić na serwerze google??
rozwiązanie transferu przez MS Outlok mnie nie zadowala i nie urządza bo używam Open office, a nie chce piracić tylko po to by synchronizować kalendarz, no i problem mobilności a właściwie jego braku traci sens
Wiem że są osoby które używają Exchange z gmail, i znalazłem opis do E71 ale ich opis niestety nie działa bo widać jest niepełny