[/quote]
Witam,kolego jeśli podczas prania woda nie osiągnie ustawionej temperatury to programator będzie blokował przejście na cykl płukania .pozdrawiam i powodzenia[/quote]
Uwaga jest słuszna. Wcześniej miałem uszkodzoną grzałkę i potwierdzam, że programator "zamierał" wtedy przed osiągnięciem zadanej temperatury. O ile dobrze pamiętam, było to na początku programu prania (numer 5 ). Jednak wówczas silnik programatora nie był zasilany i nie było go słychać. W obecnej sytuacji (gdy grzałka jest sprawna) programator poprawnie "wchodzi" na program płukania (u mnie numer 8 ) i pod sam koniec tego programu zacina się. Silnik programatora wtedy pracuje, ale program nie przechodzi dalej.
Obecny test także wykonywałem rozpoczynając od programu 5 i widzę, że woda uzyskuje nastawioną temperaturę na początku programu 5. Temperatura utrzymuje się aż do rozpoczęcia płukania (program 8 ), czyli do pierwszego wlania zimnej wody. Zatem wyglądałoby na to, że grzanie odbywa się prawidłowo, a zacięcie następuje z nieznanego (na razie) powodu.
Czy zacięcie może być spowodowane zużyciem mechanicznym programatora?
A może to jakiś styk nie kontaktuje?