Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dell studio xps 1640 - pulsowanie matrycy led

lobbo 20 Mar 2010 16:46 2425 5
    lobbo
    Level 10  
    Witam.
    Posiadam Dell-a xps studio 1640, monitor 16`` full hd. Mam postawiony system windows 7 64-bit. Prawa strona monitora delikatnie pulsuje-migota (obszar pulsowania to tak 3-4 centymetry ). Laptop jest z dala od innych urządzeń. Czy ktoś zna przyczynę tej pulsacji? I wie jak to poprawić? Proszę o pomoc gdyż boję się,że led może przestać działać.
    Pozdrawiam.
    akiel007
    Level 11  
    Jeżeli masz gwarancję to go oddaj zanim się skończy ;)
    lobbo
    Level 10  
    To jest lap ze stanów więc bez gwarancji:)
    carnivore_23
    Level 16  
    Dlaczego bez gwarancji ?? Ja mam laptopa z Holandii i ma gwarancje. Mam znajomą która ma Dell-a z USA i serwis Della nie odmówił przyjazdu. Dzwoniłeś na Della w Polsce ??
    visterio
    Level 10  
    mam też della ze stanów - xps 1646 z matrycę RGBLED FullHD + inne komponenty najbardziej wypasione jakie były i matryca mi czasami tak szybko mrugnie, że jest ledwie zauważalne. Wydaje mi się, że na ten mega krótki ułamek sekundy przygasa podświetlenie.

Szczególnie to widać gdy mam otwarte jakieś "białe" rzeczy np. excel, stronka w necie itp.

Troszke jest to drażniące - wydać tyle kasy na laptopa i... :[

Ale mówicie, że gwarancja ze stanów też działa u nas w PL?

Swoją drogą nie dostałem od nich żadnego rachunku - jedynie do pudełka była przyklejona karta kto jest nabywcą laptopa + data i dopisek "This is not an invoice" czyli, ze tonie faktura :| Ale czy ta kartka wystarczy?
    lemonvip
    Level 1  
    z tego co wiem to zadna kartka nie ma znaczenia tylko jaka gwarancja była dokupiona w delllu, mozna to sprawdzic na stronie podajac servicetag
    lub zadzwonić i sie zapytac jaki typ gwarancji jest,

potrzebna bedzie jedynie informacja kto był pierwszym nabywcą, informacja bez potwierdzienia tego swistkiem