Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

kamera cofania - brak obrazu Toyota Corolla Verso 2004

sola01 21 Mar 2010 00:10 5701 3
  • #1 21 Mar 2010 00:10
    sola01
    Poziom 8  

    Witam,

    mam pytanie odnośnie obrazu z kamery cofania. W aucie mam zamontowaną kamerę cofania podłączoną do biegu wstecznego i ekranu LCD (wbudowany). Przy włączaniu biegu wstecznego kamera nie pokazuje obrazu. Co może być tego przyczyną?

    1 3
  • #2 21 Mar 2010 01:59
    Karolo MPower
    Poziom 30  

    Proponuje sprawdzić wszystkie przewody, którymi idzie sygnał do radia jak i przewody zasilające kamere.

    1
  • #3 22 Kwi 2010 15:04
    rtoipo
    Poziom 2  

    Witam! Mam ten sam problem kilka dni temu właśnie przestała działać czarny obraz . Gdy wciskam wsteczy tak jak by kamera się załanczała ale obrazu już nie widać.
    Czy już ktoś to rozpracował gdzie przyczyna???
    proszę o kontakt
    sola01 zaradziłeś już coś????

    5
  • #4 22 Kwi 2010 20:51
    sola01
    Poziom 8  

    Witam,

    niestety do dnia dzisiajszego nie udało mi się zlokalizowac przyczyny (próbowałem sprawadzać kable - ale niewiele widać).
    Znajomy podsunął pomysł: wymontować kamerę i przeczyścić kabelki przy kamerze oraz je zakonserwować, bo robi się osad z soli po zimie. Widać, że osad jest.
    Jeszcze jednak nie wypróbowaliśmy tej podpowiedzi - brak czasu :cry:
    Jak uda Ci się ustalić jakieś inne przyczyny tego zjawiska to daj znać.

    Pozdrawiam

    sola01

    2