Ale to nie jest wpadka konstrukcyjna.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therewopor wrote:I to są święte słowa- liczy się tylko kasa dla producentów.widocznie konstrukcja samochodu zamiast być coraz lepsza to schodzi na psy (ksiegowi je chyba projektują) a nas mają w głebokim uważaniu.
barto125 wrote:To kup chiniola. A za kilka kkm silnik.Ale są różne chińskie zamienniki gorszej jakości.
cyborg39 wrote:Taki przypadek z ostatnich dni-Megane Scenic I, silnik diesel 1,9 DTI. Do wymiany pompy wodnej trzeba odkręcić 9 śrubek z torxem zewnętrznym (nasadka typu E). 8 wychodzi bez problemu, a 9 śruba jest nieco przykryta górną osłoną paska rozrządu na tyle, że nie ma opcji nałożyć nasadki na śrubę. Żeby ją odkręcić trzeba zdjąć koło pasowe z wału, odkręcić łapę silnika i zdjąć osłony rozrządu, a żeby odkręcić śruby tych osłon trzeba windować silnik raz w górę raz w dół na przemian.. Co ciekawe-chciałem tą śrubkę zastąpić zwykłą śrubą z łbem sześciokątnym żeby w przyszłości ktoś nie klął, okazało się jednak że to gwint M7, a taką chyba mało kto ma tak od ręki.. Ja w każdym razie nie mialem
ociz wrote:Zreguły jak się jedzie do takiego super mechsnika to się kończy na narzekaniu że to musi kosztować,więc proponuję Ci wymianę rozrusznika w Opel Vectra B 1.8 16 v, a o 2.5 benzyna?Jak trzeba to wymieni się i wał napędowy w samochodzie do połowy zatopionym w śniegu i błocie, a niektórzy z żaróweczkami mają problemy...
zeimp wrote:cyborg39 wrote:Taki przypadek z ostatnich dni-Megane Scenic I, silnik diesel 1,9 DTI. Do wymiany pompy wodnej trzeba odkręcić 9 śrubek z torxem zewnętrznym (nasadka typu E). 8 wychodzi bez problemu, a 9 śruba jest nieco przykryta górną osłoną paska rozrządu na tyle, że nie ma opcji nałożyć nasadki na śrubę. Żeby ją odkręcić trzeba zdjąć koło pasowe z wału, odkręcić łapę silnika i zdjąć osłony rozrządu, a żeby odkręcić śruby tych osłon trzeba windować silnik raz w górę raz w dół na przemian.. Co ciekawe-chciałem tą śrubkę zastąpić zwykłą śrubą z łbem sześciokątnym żeby w przyszłości ktoś nie klął, okazało się jednak że to gwint M7, a taką chyba mało kto ma tak od ręki.. Ja w każdym razie nie mialem
Znów muszę napisać, że to nie jest wpadka konstruktorska! Robisz to często? Nie! Co innego, kiedy filtr oleju jest umieszczony w niemal niedostępnym miejscu - to jest wpadka! Myślcie, o czym piszecie, bo już ten wątek przechodzi w zwykłe CZEPIALSTWO do projektantów, niż ich faktyczne błędy!
ociz wrote:Jak trzeba to wymieni się i wał napędowy w samochodzie do połowy zatopionym w śniegu i błocie, a niektórzy z żaróweczkami mają problemy...
excray wrote:diodabg wrote:Rozumie w tanim aucie np. Polonez
Wybacz, Poloneza w to nie mieszajmy. Porządne polskie auto.![]()
Jak to mówią mechanicy przed naprawą "Poloneza czas zacząć!".
zeimp wrote:A gdzie kolega zatyczki na wtryskiwacze zgubił?Dlaczego nie założone?Z poprzedniego tygodnia:
Toyota D4-D (2005r.) - wyczuwalny brak mocy, wsio sprawne, zero błędów, ba (!) parametry w normie (zamieszczam to tutaj, bo do dziś nie poprawili niczego w tej kwestii, a zdarza mi się to często!):![]()
![]()
A to z dzisiaj:
Mercedes ML 270 CDI - pęknięta sprężyna i .....spróbujcie ją wymienić! Demontaż tylko i wyłącznie kluczem płaskim oczkowym giętym z grzechotką w oczku i......ruch po ząbku! Oczywiście tył górne mocowanie:![]()
![]()
Ciekawy jestem, jak oni to w fabryce kręcą = co za narzędź mają
kikoo2 wrote:excray wrote:diodabg wrote:Rozumie w tanim aucie np. Polonez
Wybacz, Poloneza w to nie mieszajmy. Porządne polskie auto.![]()
Jak to mówią mechanicy przed naprawą "Poloneza czas zacząć!".
Poloneza (silnik) 1-2 godziny cały,a wpadką była cała konstrukcja...Wystarczyło odchudzić,zmienić zawieszenie układ kierowniczy...no właśnie cały.
kikoo2 wrote:uwierz to pikus pan pikus wymien rozrusznik w fiacie doblo 1,9 multijet albo zarowke w chrysler 300 Mociz wrote:Zreguły jak się jedzie do takiego super mechsnika to się kończy na narzekaniu że to musi kosztować,więc proponuję Ci wymianę rozrusznika w Opel Vectra B 1.8 16 v, a o 2.5 benzyna?Jak trzeba to wymieni się i wał napędowy w samochodzie do połowy zatopionym w śniegu i błocie, a niektórzy z żaróweczkami mają problemy...