Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działają płyty w radiu JVC

alberthus 25 Mar 2010 20:44 1990 5
    alberthus
    Level 16  
    Witam
    Prosiłbym o pomoc w sprawie mojego radia.
    Otóż całą zimę miałem wyjęte radio z auta. (sam panel). Wczoraj założyłem panel i wrzuciłem pytkę. Pokazało się to co widać na fotce. Radio jest nowe i działa (stacje radiowe odbierają) problem jest tylko z płytami.
    Proszę o pomoc, może ktoś wie co oznaczają te cyfry i ten symbol wyświetlany w radiu bo laser jest sprawny.
    W czasie kiedy gra stacja radiowa to też wyświetla sie to co na fotce z tym że działa radio ale płytka już nie.
    Radi_W
    Level 10  
    Witam.Możliwe ze radyjko przez długi czas nieużywania sie zablokowało.Należy wprowadzić kod poprzedzając wciśnieciedługu jednego klawisz lub kombinacje innych.Dalej nie pomoge bo różne radia,różne metody odblokowania.Pozdrawiam
  • Helpful post
    Invalid
    Level 23  
    Zrób reset, albo odłącz zasilanie. Miałem taki sam przypadek daaawno temu. Praktycznie codziennie wywalało błąd, wymiana akumulatora pomogła.
    Radio KD-G322/332 chyba widzę?
    alberthus
    Level 16  
    Tak, radio KD-G322. Akumulatora to ja nie wymienię bo nówka siedzi w autku. A reset tzn kable wyjąć i włożyć? Ktoś wyżej napisał że mogło mi się zablokować i że kombinacją klawiszy da się to odblokować, może zna ktoś taką kombinację bo instrukcji do radia nie posiadam.
    matiaudio
    Level 35  
    Reset czyli albo zdejm na chwile klemę żeby prąd odłączyć albo zdejm panel i tam masz takie cienkie wejście jak na igłe, czyli reset całkowity.
    alberthus
    Level 16  
    Zresetowałem radyjko i wszystko działa jak należy. Dziękuję za wszystko.
    Temat do zamknięcia ;)