Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka POLAR PTL 1000 - włącza się kontrolka "odkręć kr

gerwaz88 26 Mar 2010 00:24 6292 4
  • #1 26 Mar 2010 00:24
    gerwaz88
    Poziom 9  

    Witam sprawa ma się następująco: Włączam pranie, lecz po niespełna 15 minutach włącza się kontrolka "odkręć kran". Przyciskam "Start/Pauza" i leci dalej. Znowu po 15 minutach powtarza się to samo. Po każdym "zaświeceniu" leje się woda około 3 minut - Non stop. Między czasie wylewa się do kanalizacji. Sądzę, że może się resetować cykl czy jakoś tak, bo grzałka nawet przy 60°C nie sprawia, że pralka się zagrzeje.
    Dane o mojej pralce:
    - Pompa wypompowuje brudną wodę
    - Bęben wiruje
    - Działa pompa od wody oraz jej blokada (nic nie cieknie)
    - Ciśnienie wody jest, że tak powiem zajebiste
    - Szlauch od wody również nie jest zatkany
    - Działa opcja "Wypłucz i Wiruj"

    Już nie mam siły do ciągłego wstawania i sprawdzania czy trzeba nacisnąć "Start". Proszę pomóżcie :(
    

    0 4
  • Pomocny post
    #2 26 Mar 2010 05:36
    piłkarz
    Poziom 11  

    Witam!
    Proszę sprawdzić położenie węża spustowego może być za nisko ,lub jest zapchany Układ hydrostatu i pralka nabiera zbyt dużo wody .

    0
  • #3 26 Mar 2010 15:10
    Christoffek
    Poziom 9  

    Witam. Też mam z tym problem. W czasie prania, na różnych programach, zaświeca się ta lampka.Oczywiście kran z woda jest cały czas odkręcony, wystarczy wcisnac przycisk i pralka zaczyna dalej pracę, tylko czasem zaczyna program od początku. Dodam,że ustawienie pralki jest takie że do gniazdka z prądem jest ok 0.5 m a do źródła wody ok 3 m , i z tamtąd jest woda podciągnięta przewodem miękkim, puszczonym po podłodze i do pralki. Nie wiem czy to od tego, dlatego pytam,co może byc przyczyną załączania się tej lampki?

    1
  • #4 26 Mar 2010 17:05
    sujka5
    Poziom 26  

    wszystkie nowsze pralki Whirlpoola mają 8 min (nie 15 min)czasu na pobranie wody ..... po tym czasie jeśli nie osiągną odpowiedniego poziomu wody zapala się lampka "odkręć kran"
    i tak jak kolega piłkarz podpowiada ....sprawdź jeszcze czy nie został uszkodzony układ hydrostatyczny

    0
  • #5 26 Mar 2010 23:57
    gerwaz88
    Poziom 9  

    Ok, podniosłem wyżej wąż do odprowadzania wody, ponieważ no był nisko. Pytanko tylko, w którym miejscu znajduje się "Układ hydrostatu"?? Jakieś zdjęcie może znajdzie się tutaj -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.ph...&sid=09921c0460c0e85d78454e18348515da#7307319

    EDIT

    Piłkarz poprawiłem wąż odpływowy. I o dziwo DZIAŁA :D Na razie jedno pranie poszło, jutro dzisiaj jeszcze będę próbował :)

    0
  Szukaj w 5mln produktów