Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

sortowanie DataGridView w C# 2008

robcio_89 27 Mar 2010 23:36 2161 4
  • #1 27 Mar 2010 23:36
    robcio_89
    Poziom 14  

    witam
    jaka metoda pozwala na sortowanie wielu kolumn i wierszy w DataGridView? Bo jak narazie za pomocą Sort() uadlo mi się posortowac tylko jedna kolumne :/

    0 4
  • #2 28 Mar 2010 01:48
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    Z tego co wiem, to możesz sortować tylko jedna kolumnę na raz.
    Posortowanie; raz jednej a potem drugiej, oczywiście zepsuje pierwsze sortowanie.
    Jedyna możliwość to dostarczenie danych już posortowanych lub nadpisanie metody sortowania z użyciem interfejsu IComparer, tak aby obejmowała więcej niż jedną kolumnę.

    0
  • #3 28 Mar 2010 11:28
    robcio_89
    Poziom 14  

    to widze ze troche pisanie bedzie :/ chyba nie dam rady sam tego zrobic

    0
  • #4 28 Mar 2010 11:30
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    A skąd pobierasz dane? SQL może?

    0
  • #5 28 Mar 2010 14:16
    robcio_89
    Poziom 14  

    to znaczy dane narazie uzupelniam losowo (losowo wybrane liczby) - chyba wykorzystam po czesci tutaj sortowanie tablic wielowymiarowych

    0