Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Prestige ELVAT5C brak sygnału, prośba o schemat

Pietrek215 28 Mar 2010 20:17 6887 8
Relpol
    Pietrek215
    Level 2  
    Witam,

Ostatnio wymieniałem radio i najprawdopodobniej przerwałem kabelek odpowiadający za sygnał syrenki.

Może ma ktoś z Was tu obecnych na forum schemat podłączenia tego alarmu albo wie który to kabelek?

Pozdrawiam
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol
    Pietrek215
    Level 2  
    Dzięki, zobaczę na centralce jaki to alarm i napisze.

Pozdrawiam
    Autoalarm1
    Level 14  
    Zielony do wyłączania alarmu. Duży, czarny do włączania.
    achmiel
    Level 10  
    Tylko że czarnym włączam i wyłączam alarm, a zielony niedziała. czyżby pilot miał jakieś zwarcie?
    fate
    Level 10  
    Odkopuje, ja odkręciłem 2 śrubki i uznałem, że ten przycisk to atrapa gdyż nie ma pod nim żadnego styku jedynie pod czarnym jest, więc najwidoczniej to jedynie ozdoba.
    Autoalarm1
    Level 14  
    Być może w Prestige tak jest, ale w szarych pilotach też typu nerka n.p. firmy AMT przycisk obok dużego służy do wyłączania alarmu. Pozdrawiam.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Prestige (np.150MX, 250MX, 400MX ) posiada dodatkowe wyjście do sterowania dodatkowym kanałem w centralce.
    Wyjście to jest niezależnym kanałem z nadajnika i jest sterowane przez mniejszy przycisk na nadajniku (wciśnij i przytrzymaj 3s.) .
    Przewód niebieski daje impuls masy poprzez drugi kanał transmitera. Jest to wyjście tranzystorowe, niskoprądowe i winno być stosowane jedynie w celu zasilania cewki przekaźnika zewnętrznego lub wysterowania dodatkowego modułu.
    Jest to opóźniony impuls masowy trwający 1 s. (maksymalnie 300 mA) i może być stosowany do sterowania/kontroli:
    - dodatkowego przekaźnika zwalniającego pokrywę bagażnika,
    - dodatkowego modułu zdalnego rozrusznika ,
    - dodatkowego modułu podnoszenia szyb, itp

Drugi kanał pilota służy też do wyłączania czujnika ultradźwiękowego podczas pracy systemu.
    Należy przycisnąć jednocześnie 1 i 2 przycisk pilota.
    Syrena wyda dźwięk sygnalizując wyłączenie czujnika wewnętrznego.