Witam. Koleżanka kupiła córce taką oto zabawkę Link. Zabawka jest niedopracowana, ponieważ posiada za słaby wentylator i produkuje za słaby ciąg powietrza, by wypychać jakieś tam listki czy inne motylki do góry. Wentylator będzie ciężko zmienić bo jedt on dość niepowtażalny. Poza tym na 4 bateriach R14 zabawka pracuje całe 15 minut, więc raczej mało. W związku z tym mam 2 pytania.
By koleżanka nie zbankrutowała wolałbym podłączyć do zabawki zasilacz. Teraz pytanie - jaki i jak to zrobić?
Czy po podłączeniu trochę mocniejszego zasilacza jestem tu w stanie uzyskać wyższe obroty wentylatora?
Pytania trywialne dla osób zaznajomionych z elektroniką, ja jednak nie mam takich podstaw. Dziękuję za pomoc małej sąsiadce i pozdrawiam.
By koleżanka nie zbankrutowała wolałbym podłączyć do zabawki zasilacz. Teraz pytanie - jaki i jak to zrobić?
Czy po podłączeniu trochę mocniejszego zasilacza jestem tu w stanie uzyskać wyższe obroty wentylatora?
Pytania trywialne dla osób zaznajomionych z elektroniką, ja jednak nie mam takich podstaw. Dziękuję za pomoc małej sąsiadce i pozdrawiam.