Witam serdecznie! Dziś pragnę przedstawić zrobiony przeze mnie 5W wzmacniacz gitarowy skonstruowany wg schematu ze strony audioton.republika.pl typowa "fenderowska szklanka", jeden kanał.
Na pewno wszystkim bardzo dobrze znany, wiele razy pojawił się na elektrodzie dlatego nie będę się rozpisywał na ten temat. Wzmacniacz zrobiłem na zamówienie do gry w domu i małych klubach. Współpracuje z kolumną Marshall 1912. Starałem się wykorzystać najlepsze elementy elektroniczne dostępne na rynku. Gałki Marshall Silver. Panel przedni zrobiony z laminatu (wierzch metaliczny,spód czarny - napisy i otwory wypalone laserem). Chassis wykonane i malowane proszkowo przez jedną z najlepszych toruńskich firm (namiar podam zainteresowanym na e-mail). PCB wykonane metodą termotransferu, cynowanie płytek bezprądowe preparatem dostępnym na portalu aukcyjnym. Obudowa wykonana z białego skaju, czarnej żyłki i bizy. Kontrolka koloru purpurowego. Mam nadzieję, że zdjęcia dobrze odzwierciedlają wygląd tego wzmacniacz. Próbki dźwiękowe postaram się wrzucić w tygodniu, ale nie obiecuję. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam!

Dodam tylko, iż zamiast tylnego panelu zostanie wykonana tabliczka znamionowa ze szczegółowym opisem.
Cool? Ranking DIY