Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toyota Corolla Verso 2005 D4D nie odpala na ciepłym silniku

omegav6 30 Mar 2010 10:49 13482 5
  • #1 30 Mar 2010 10:49
    omegav6
    Poziom 2  

    Witam mam mały problem z Toyota Corolla Verso d4d 116km
    Samochód gdy silnik jest ciepły nie może odpalić jak już wydaje się że odpalił bardzo trzęsie silnikiem. Na zimnym silniku odpala z lekkim kilkunastu sekundowym opóźnieniem.

    Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić, w czym ewentualnie tkwi problem gdzie ewentualnie podjechać w Krakowie aby ktoś to trafnie zdiagnozował

    0 5
  • #2 30 Mar 2010 12:00
    domellus
    Poziom 29  

    Witam. W toyocie mojej byłej szefowej a dokładnien w land cruiser D4D w automacie był podobny problem. Jak zimny silnik to odpalała ale czasami z trudem, a jak ciepły to niejednokrotnie nie było szans na odpalenie. Po odstawieniu do servisu najpierw wyjęto zbiornik majacnadzieję że jest syf na dnie nie pomogło, jak równiez wymiana filtrów itd nie pomogła. dodam jeszcze że auto potrafiło zgasnąć podczas jazdy. Nastepnie servisanci postanowili wymienic pompe wysokiego ciśnienia, listwę wraz z czujnikami i cała reszta, nie pomogło. znaczy pomogło na jakiś czas. ale problem w krutkim czasie powrócił. Kolejna wizyta w servisie i wymiana 2 wtrysków na nowe a dwa pozostawione, jak stwierdzono jeszcze sa nie najgorsze i troszke pochodzą ale nie za długo. Autko teraz pali bez problemu. Według mnie analogicznie do tego mozna by po pierwsze sprawdzic jaki jest stan wtryskiwaczy. Lecz objaw taki może również mieć przyczyne w pompie paliwowej tej od wysokiego cisnienia. Jak zagrzana to nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia paliwa. Tak więc i ciśnienie pasowało by sprawdzic. Pozdrawiam i zycze powodzenia:) Oczywiście zakładając że układ paliwowy jest szczelny i paliwo nie cofa sie do zbiornika i układ sie nie zapowietrza:)

    0
  • #3 30 Mar 2010 12:47
    yaaro
    Poziom 33  

    wtryski jak kolega podpowiada standardowa usterka.

    1
  • #4 30 Mar 2010 15:06
    domellus
    Poziom 29  

    Z tego co pamiętam montowane są dwa rodzaje BOSCH i jeszcze innego producenta w tej chwili nie pamiętam jakiego ale akurat te były w landzie i niestety powiedziano że nie dadza sie zregenerować i dodali że gdyby były boscha to by sie dało bez problemu a tak trzeba było kupic nowe a cena wcale nie była mała :) ogólnie za to wszystko co było zrobione w tym aucie i jaka kasa poszła to ja bym soobie osobiście coś dobrego a urzywanego kupił i pewnie by mi jeszcze zostało :) hehe ale jak ktoś ma kasę to płaci :) na szczęście nie mam takiego samochodu :)

    -1
  • #5 31 Mar 2010 07:53
    omegav6
    Poziom 2  

    Samochód jest w warsztacie i wstępnie oceniono że to rozrusznik, zobaczymy dziś po południu co to jest

    1
  • #6 01 Kwi 2010 10:50
    omegav6
    Poziom 2  

    Temat zamknięty, uszkodzony rozrusznik samochód jest juz w pełni sprawny.

    1