Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Po raz kolejny Blaupunkt Car 300 (E)

drastik 30 Mar 2010 16:43 3060 4
  • #1
    drastik
    Level 10  
    Witam, mam problem z radiem w oplu corsie B. Dziewczyna kilka razy próbowała wpisać kod do radia po odłączeniu akumulatora (padł któregoś dnia i radio krzyczało że chce kod). Teraz przy włączaniu radia kombinacją AS + POWER (na przekreconym kluczyku) na wyświetlaczu mam 7 SAFE. Nie chce ani kodu ani nic, tylko piknie w głośnikach i już. Dodam że kod znamy więc to nie jest problem. Wiem, że poprzednio przy takim zjawisku radyjko się w zamrażalniku chłodziło pare ładnych godzin i pomogło, ale teraz czy też je zamrażać na np. noc? Póki co radio jest wyjęte z nadzieją że jutro po włożeniu go będzie działać.


    Pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi
  • #2
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    A może tak przeczytać instrukcję obsługi , która po polsku jest we właściwym dziale , a i pytań o to było dziesiątki.

    Gdzie jak byk pisze : odczekać na włączonym zapłonie i radiu 11 minut , a pozwoli wpisać kod.

    A następnym razem może od razu nie do zamrażarki , ale pod pociąg lub TIRa ;) będzie skuteczniej :!:
  • #3
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Radzę do zamrażarki wsadzić głowę. Możliwe, że pomoże, a na pewno nie zaszkodzi...
  • #4
    drastik
    Level 10  
    No dobra, a co w sytuacji jak kod był wpisany ponad 10 razy ?

    Odpowiedzi typu wsadzić głowe do zamrażarki nie będę komentował, wiem że poprzednim razem leżalo w zimnie i działa.