Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup radia - które model alana wybrać

huberthbs2 30 Mar 2010 21:53 2169 2
    huberthbs2
    Level 14  
    Szanowni, na wstępie uprzejmie proszę o wyrozumiałość. Niestety nie posiadam wiedzy w tym zakresie a chcę kupić radio CB na prezent. Z rozmowy z zainteresowanym udało mi się ustalić, że fajnie gdyby był to ALAN ;-). Jeśli chodzi o model nie udało mi się znaleść sposobu na ustalenie. Chciałbym Was prosić o pomoc w wybraniu odpowiedniego sprzętu. Podaję to co na tą chwilę biorę pod uwagę.

1. MIDLAND ALAN 121
    2. MIDLAND ALAN 199A
    3. Midland 200
    4. MIDLAND 78 PLUS
    5. Midland 220 S

Bardzo proszę o pomoc, co najbardziej warto kupić.
    Pozdrawiam
    lukaszek_socho
    Level 18  
    Gdybyś jednak odrzucił Alana 48 Plus to polecam Ci Alana 78 Plus.

Alan 199A - brakuje mu przełączania kanałów w mikrofonie co jest przydatne gdy ktoś chce nas poprowadzić i przechodzimy na inny kanał. Przełączanie w mikrofonie jest wygodne bo nie kładąc mikrofonu pykamy kanały i nawet nie musimy odrywać wzroku od drogi gdy opanujemy zmienianie na ilość przyciśnięć :-)

Alan 121 - nawet fajny
    Midland 200 i 220S - nie pomogę bo nie znam tych radyjek.
    SP9JMD
    Level 13  
    Dołóż troszkę i kup używanego lub nowego Alana 78 w tym pułapie cenowym to ma najlepszy odbiornik i nadajnik niczego sobie , nie jak te szumofony co to nie wiadomo czy nadają w AM czy FM coś jak AFMM to taka nowa modulacja taniochy . Tak to słyszę w Jacksonie . Porównaj sobie schematy tych radyjek i sam dojdziesz do takich wniosków .