Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa rozrusznik, klakson światło tył, Kingway Cobra 50

31 Mar 2010 17:25 2694 8
  • Poziom 2  
    Witam, mam problem z elektryką nie działa mi rozrusznik klakson światło tylne i migacze sprawdzałem przewody i wszystkie maja przepływ rozrusznik tez mam dobry. Jak myślicie co to może być?
  • Poziom 26  
    Witam, akumulator w jakim jest stanie? Ładowanie działa?
  • Poziom 2  
    akumulator mam nowy i naładowany na maksa a ładowanie też działa.
  • Poziom 35  
    Kolego sprawdź bezpiecznik ( znajduje się w okolicy akumulatora), bowiem wymienione odbiorniki działają od akumulatora - poprzez bezpiecznik. Ponadto od akumulatora działają również kierunkowskazy oraz światło pozycyjne (tak jest w moich skuterach).
  • Poziom 26  
    A jak masz uruchomiony silnik to kierunkowskazy i cała reszta działa?
  • Poziom 2  
    bezpiecznik jest dobry a jak uruchomię skuter kierunkowskazy, światło stopu i klakson nie działają, a reszta chodzi normalnie
  • Poziom 35  
    W związku z tym, że nie działa Ci żaden z odbiorników zasilanych z akumulatora - musisz sprawdzić stan akumulatora oraz wszelkie połączenia od akumulatora tj. zarówno do masy pojazdu jak też od plusa do poszczególnych wyłączników i odbiorników. Zwróć uwagę na zaśniedziałe połączenia i uszkodzone przewody.
  • Poziom 26  
    Sprawdź połączenia przy stacyjce i samą stacyjkę.
  • Poziom 2  
    przewody mam dobre akumulator tez działa i jest 100% sprawny, stacyjka tez działa

    Dodano po 58 [sekundy]:

    myślę ze to będzie elektrowłącznik rozrusznika