Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MIRO C2085E (SCC-G28T-A)= Sony AK8GDM20E01=HP A4033A !!!

LUCOM 11 Sie 2004 18:52 1904 4
  • #1 11 Sie 2004 18:52
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Monitor fajny

    Wałkowałem go już kiedyś i miał zimne luty, po ok 6 miesiącach padł na n/w objaw.

    1. Zielona i żółta dioda jednocześnie mrugają. Dioda Geo świeci cały czas.
    2. Zielona i żółta dioda jednocześnie mrugają. Dioda Cent świeci cały czas.

    Czasami uda się wystartować monitor i wówczas chodzi kilka dni.
    Czasami potrafi wogóle nie wstać, lub raz na 10 razy wystartowac i po paru minutach lub dłużej siada WN.
    Czasami wstanie po włożeniu kabla zasilającego.
    Gdy się go próbuje wyłączyć przyciskiem Stby to wstaje i przez kilka cykli próbuje się podnieść, czasami słychać WN i generalnie WN wstaje coraz słabiej wraz ze wzrostem ilości cykli.

    Przekaźnik w zasilaczu czasami robi 1tyk.......2tyk..3tyk i monitor nie wstaje.

    Jest to standardowa usterka tego monitora opisana w Eurasie, może ktoś coś podpowie, ma dostęp.

    Nie są to zimne luty, przeryłem całą płytę i PK.

    zamieszczam jego typowe niedomagania:


    Model: C2085E (Computer monitor), Manufacturer: MIRO

    - Shutsdown after a few seconds.
    - Q511 blown again after replacement.
    - Vertical smearing in middle third of screen.
    - EHT comes up for a second, then dies.
    - Starts up and shutsdown. Power and power save LED's flashing.
    - Central LED is switched on. Power LEDs flash.
    - N-o green. (C2085E tips)
    - Green and yellow LEDs flash. Geometry LED lights up permanently.
    - No picture. Power and Power-Saving LED flash. CENT-LED lights up.
    - No picture. Power and Power-Saving LED flash.
    - Switches off immediately. Power Save and Centre LED light up.
    - Power Save and Centre LED light up. (tip for C2085E MIRO)
    - No dynamic focus. Fuzzy horizontal lines in center of screen.
    - Screen changing colours.
    - High voltage builds up to 27100V auf. After 5 secs switches to power save. No LEDs light up. (C2085E MIRO tech tip)
    - Power and power LEDs flash and geometry LED permanently on when mains cable inserted.
    - Switches off. GEO LED lights up.
    - Goes into Geo fault.
    - Whistling from the PSU. No high voltage and H deflection.
    - Picture is displaced horizontally to the left. Horizontal fold.
    - No picture.
    - Switches off.
    - Picture position is shifted to the left and cannot be adjusted correctly.
    - No picture only power saving.
    - Goes into protective circuit.

    Shutsdown.
    - No HV and LEDs flashing.
    - No vertical sync in cold condition. (C2085E / MIRO repair tip)
    - Value of R624 on the power supply board (the -15V track which sits on relay RY601).
    - High voltage builds up then appliance switches off.
    - Horizontal approx. 3cm in the middle of the picture is distorted.
    - Screen is dark, green power LED on, otherwise no error message.
    - High voltage builds up at switch on. Error message: PowerSave Cent.




    - Deflection fault, error message: PowerSave Cent.
    - Goes into powersave, Geo LED on.
    - Drive for the down control Q804.
    - No H deflection, fault message: PowerSave Cent.
    - High voltage builds up at switch on. Error message: PowerSave Cent.
    - Dead. No LED on.
    - Geometry is poor with a high resolution (S shaped line).
    - Screen too bright with flyback lines.
    - Picture is red, green or blue if brightness is increased.
    - Power supply voltages with Power-Save-Geom.
    - No horizontal deflection working voltage. Error message: Power Save Cent.
    - Error message: PowerSave Cent. At switch on high voltage builds up.
    Q512 (SC3998) and Q511 are S/C. (C2085E MIRO tech tip)
    Value for R851. C822 (470pF) in line deflection stage is defective. R851 consequently burnt. T501 pin 6 via C822 then R851 to the GND.
    - Picture position strongly displaced to the left. Appliance synchronises at switch on or does not always synchronise when changing frequency with the horizontal frequency.
    - Sometimes horizontal picture position jitters.
    - No HV. Geometry light, power/saver lights flash.
    - High pitched squealing.
    - Trembles horizontally.
    - Picture is completely blurred on the right, if focus control is turned, picture can be sharpened on the right then however the middle is blurred.
    - Line output stage is defective.
    - Switches off after the slightest shake (at almost every site). Only by switching on again is the picture sporadically present again.
    - Power supply voltage are too low (55V instead of 144V). Power and Saving LEDs flash and geometry LED is on. LOPT ok.
    - Screen is dark, high voltage for a short time and finally appliance jumps into power save mode.
    - Picture shifted 2" to right in all modes.
    - No adjustment of horizontal, pincushion and keystone balance. Defective horizontal, centering and dynamic focus.
    - Line collapse, dim vertical bar (5mm wide, 1/3 of way from left). Visible on white raster at 640x480 and 1024x768. (tip for C2085E MIRO)
    - Picture centering cannot be adjsuted correctly (picture shifted to the left). Adjustment functions. Control range is too small.
    - Picture is blurred in the lower left corner. (C2085E tips)
    - No start up of the PSU.
    - Vertical multivibrator does not synchronise.
    - No vertical sync.
    - Entire picture shifted to the left, can be changed via control but not set correctly.
    - Appliance is bright with flyback lines. No signal can be measured at ICs TDA6101 (RGB end stage ?)
    - Occasionally no vertical sync (mostly at switch on). Picture runs through.
    High voltage occurs then shutdown. Flashing orange light.
    144V from PSU is only approx. 60V.
    - High voltage fault for a short time then appliance switches off and yellow LED flashes.
    - LOPT check.
    - Does not switch on, power LED flashing.
    - Builds up high voltage for a short time and removes it again immediately. Horizontal deflection ok. Only the drive for the high votlage is switched off. No error message.
    - After changing IC801, high voltage for 2 secs then the power- and saving LEDs flash. Geom LED is on.
    - Power- and saving-LED flash. Geometry LED is on. LOPT is not defective.
    - No voltage at line end stage.
    - No function. No build up of high voltage.
    - Q511 is defective. Appliance does not yet function. High voltage builds up then goes down again. Goes into power save mode. Green LED goes out. Orange LED lights up.
    - High voltage for short time then appliance goes into power save mode.
    - Builds up high voltage for a short time and then goes into error mode.
    - Centre LED is still lit and power LED and power save LED flash.
    - Centre LED on. Powersafe LEDs flash. High voltage is built up for a short time.
    - At the top left corner poor corner convergence. Aid with a magnetic line is not 100% possible.
    - Mains switch does not work.
    - Goes on for a short time then goes into power save.
    - Goes on for a short time then goes into power save.
    - After switch on fault protection responds.
    - Picture is slightly blurred at the edge and picture position is wrong.
    - No high voltage.
    - Bright picture with flyback lines.
    - Appliance goes to power save, geo LED on.
    - Values of components: C822, R850, R868.
    - Appliance builds up high voltage for a short time and then switches off.
    - Cloud of smoke from the line output stage.
    - White picture with flyback lines.
    - Error message: H size.
    - H-cent error message.
    - Geometry error message.
    - Picture is extremely blurred in the middle.

    Fotka zapożyczona z aukcji:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29411760

    0 4
  • #2 12 Sie 2004 20:41
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Gdy monitor nie startował to napięcia zasilania 144V i 72V były o połowę mniejsze.

    Po przeczytaniu wielu postów na ANATEKU i wykluczeniu usterki w odchylaniu dobrałem się do zasilacza.

    I kolejno wymieniałem elka:
    C614, C615, C610, i po wymianie elka C618 100uF/100V monitor natychmiast się zerwał do życia, dodatkowo wymieniłem elko C608.

    Wszystkie elka miały lekko zawyżoną pojemność !!!
    ale podpocone od spodu były właśnie elka 100uF/100V.
    Chyba straciły dobroć (ESR).

    Monitor startuje za każdym razem, ale napięcia na wtórnej stronie zasilacza są zawyżone:

    144V mam 200V
    72V mam 98V

    Na wtórnej stoi elko 220uF/200V po którego wylutowaniu napięcia lekko spadają do 174V i 87V ale to chyba normalne.

    a więc usunąłem wynik przyczyny (za wysokie napięcie na wtórnej zasilacza i dlatego siadają elektrolity) natomiast samej przyczyny usterki nie.

    Elka na pierwotnej wymienione, oprócz głównego 560uF/400V na którym mam 340V.

    Co jeszcze może podbijać napięcie na wtórnej, styrofleks na pierwotnej ?

    może ktoś ma mapę zasilacza SONY (płytka G) w ktorym siedzi STRM6523 !!!

    0
  • #3 01 Kwi 2007 20:03
    B o n u s
    Poziom 15  

    to co napisałeś LUCOM moze mi sie przydać mam ten sam objaw

    ten monitor tak ma, że jak się wyłączy go bezpośrednio z gniazdka, a nie wyłaczy sie uprzednio przyciskiem to potem trudno cokolwiek na nim zobaczyć, najpierw załacza się zielona lampka słychać (cichszy) "pyk" przekażnika oraz rozgrzewanie grzałki, potem słychac drugi "pyk" (głośniejszy) i monitor przełącza się w dziwny stan (słychać również że grzałka stygnie) - migają jednocześnie lampki zielona (power na przycisku) i żółta (power saving) oraz świeci sie lampka od kalibracji monitora (obrazu niema)

    zobacze wymienie te elementy o których napisałeś C614, C615, C610, C618, C608

    0
  • #4 01 Kwi 2007 21:08
    lisek
    Spec od monitorów

    НОТ(С3997) a czoper to IRFI9630.
    jest to w srodku Sony GDM-20SE na chasis SCC-G24
    org. FBT : NX-2780A1. (jak zamawiasz w Sony: part nr.1-453-162-11

    przypadlosc to uskodz. elektrolitów w zasil. / i na linii +144V do czopera

    0
  • #5 02 Kwi 2007 13:37
    B o n u s
    Poziom 15  

    kurde, już po monitorze, uderzyłem przypadkiem w osprzęt kinekopu i się kineskop rozszczelnił, kicha

    Dodano po 24 [minuty]:

    pękła szyjka kineskopu, szkoda już miałem sprawdzać czy monitor działa, po wymiania kondensatorów na płytce zasilacza

    0