Witam , od 4 dni mecze sie z moim silnikiem 1.8 GX na wtrysku mechanicznym KE-jetronic.. wszytsko chodziło ładnie pieknie zarowno na gazie jak i na benzynie , problem sie pojawił 5 dni temu gdy wypiąłem wtyczke zasilanie Zaworu dodatkowego powietrza- była ona juz w zlym stanie i musiałem zrobic nową. I z wtyczki tej podchodzi napiecie zasilania elektrycznego razem z pompy paliwa i zasilanie na tej wtyczce zostaje przekazane na zawor dodatkowego powietrza w chwili gdy pompa pracuje. Tez na pracującym silniku wypiąłem te wtyczke i mi sie 2 kabelki zwarły :/ od tak sie stało ze bezpiecznika mi nie wybiło gdyz zamiast 15 A bylo zalozone 30 A , zaczalem szukac dalej gdyz od tamtej pory silnik nie pracuje na benzynie i nie pojawia sie napiecie na tej wtyczce z zasilania zaworu dodatkowego powietrza, zaczalem szukac dalej i wyminilem przekaznik ( moj rocznik jetty to 87 wiec wyczytalem ze to bedzie przekaznik w pozycji 2 czyli 2 od lewej gorny rzad) wymiana przekaznika nic nie dała - nadal napiecia na wtyczce zasilania zaworu nie bylo i tez pompy nie pracują. Zaczalem grzebac w pompach i wyjąłem obie bo wtrysk mechaniczny ma 2 pompy i obie podają paliwo po podlaczeniu na krótko -wiec wniosek ze sa dobre, nastepnie zrobilem taki eksperyment ze na wtyczce z zasilania zaworu dodatkowego powietrza przylozylem zasilanie z akumulatora bezposrednio na krotko i pompy pracowały , paliwo sie lało gdyz przy rozdzielaczu odpialem przewod co idzie od pomp z paliwem i paliwo sie lało - ale silnik mimo wszytsko nie chce odpalic na benznie mimo tego zabiego i juz nie wiem co robic.. i co dziwne nie wiem gdzie szukac przyczyny ze wogole napiecie sie nie pojawia na wtyczce teraz z zasilania zaworu dodatkowego powietrza