Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

whirlpool AWG 680 zostawia wodę

Jooras 12 Aug 2004 08:03 5862 7
    Jooras
    Level 11  
    Witam wszystkich!!
    Mam problem z w/w pralką po przejsciu calego cyklu niby wiruje (nie zawsze wchodzi na pelne obroty) ale pranie jest mokre i pozostaje częśc wody w pralce - wraz z nieprzyjemnym zapachem po jakims czasie. po wlaczeniu 2 raz samego wirowania jest ok. nadmieniam iz sprawdzalem pomke "się kręci" pod napięciem i w filtrze i w przewodach nie ma brudu. kolejny problem jest taki iz po skonczeniu prania w pojemniku na plyn do plukania pozostaje woda jest tam prawie zawsze, oraz nie plucze dokladnie pozostawia proszek na ubraniach
    Licze na pomoc pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    Jooras
    Level 11  
    jak tylko dotre do domu zaraz sprawdze, a co jesli chodzi o 2 problem tj. woda w zasobniku na plyn do plukania ?
    Anonymous
    Anonymous  
    Jooras
    Level 11  
    bylo troche brudu w wezu i kanliza przypachana :D teraz dziala ale mimo wszystko zostawia troszku wody okolo jednej szklanki a zasobnik jest troszke zakamienialy sprobuje go jakos wyczyscic dzieki wielkie
    Pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    Jooras
    Level 11  
    Witam zasobnik umyty - wszystko dziala jesli chodzi o dozownik do proszku i plynu do plukania. a jesli chodzi o to wirowanie to roznie to bywa... w zaleznosci od nastawionegoprogramu np odpowiednik programu w mojej pralce w nowszych wersjach awg 681 - pranie reczne w 680 sredniozabrudzone bawelna, kolor - pranie po wirowaniu jest mokre czasem nie wyplucze dokladnie z proszku jesli sie ustawi na program poprzedzajacy ladnie wypierze, wyplucze i odwiruje. jesli nastawi sie samo plukanie i wirowanie zawsze zostawi pranie mokre chodz "niby wiruje".
    Z gory dzieki za rady.
    Pozdrawiam
    konkie
    Level 13  
    Walczyłem z identycznym problemem w pralce polar P-565 Diana. Podczas wirowania w zbiorniku gromadzi się tak duża ilość wody, że pompa nie nadąża z jej wypompowaniem. Po chwili woda wogóle przestaje wypływać, mimo że pompa pracuje normalnie. Problem leży w źle zaprojektowanym odpływie ze zbiornika do pompy. Woda w zbiorniku wprawiona w ruch obrotowy nie dostaje się do odpływu. Problem w Dianie rozwiązałem, dokładając podkładkę pod jedną ze śrub od pompy na spodzie obudowy, zwiększając kąt nachylenia pompy. Nie znam Twojego modelu, ale przyczyna jest ta sama. Jeśli nie masz możliwości obrócenia pompy, możesz głębiej naciągnąć gumę odpływową na króciec pompy.