Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a4tdi 110km ubywanie plynu chodzenia

szczepek86 03 Apr 2010 09:53 2234 7
    szczepek86
    Level 10  
    Cześć.
    Ubywa mi płynu chłodniczego, nigdzie nie cieknie, samochód pracuje cały czas tak samo i nie traci na mocy, oleju nie przybywa, kolor też jest czarny. Wczoraj go odpowietrzyłem i pojeździłem, dzisiaj znów brakuje płynu w zbiorniczku, jak mu mocno przycisnę w gaz, to leci zimne powietrze z ogrzewania.
    Czy to może być uszczelka pod głowicą, czy coś innego?
    Może przyczyną jest to, że wlałem wodę zamiast płynu.
    cichy34
    Level 13  
    witam,zaopserwoj kolego czy nie ma wyciekow plynu z ukladu wydechowego,jesli jest to padla uszczelka pod glowica.ale rownie dobrze moze byc to ze wlales wody zamias plynu,a woda szybciej odparowuje niestety,pozdrawiam
    szczepek86
    Level 10  
    zauwazyłem ze z powrotu do zbiorniczka idzie plyn z powietrzem to moze byc uszczelka
    Karolo MPower
    Level 30  
    W audi lubi cieknąć przy łączeniach z chłodnicą :< Zauwazyłem to u kumpla jak mu kropelkowało delikatnie w jego A4 1.9 130 km.
    kamilczubacki
    Level 17  
    Sprawdż czy przy zapalonym silniku dasz rade ścisnąc przewody od chłodnicy:)
    szczepek86
    Level 10  
    jak po chodzi z minute to przewody sa twarde i nie scisnie ich
    kamilczubacki
    Level 17  
    Pewnie zapowietrzony jest a z centralnego ogrzewania nic cieplo nie leci?
    szczepek86
    Level 10  
    jednak to była uszczelka pod głowica planowanie ze zrobieniem zaworów koszt 200 zł uszczelka 90zł uszczelniacze zaworów 30 zł komplet wymieniłem odrazu kilka zaworów 15zl za sztuke pracy cały dzien rozbierania całkowity koszt mnie wyniusł 500zł