Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Walnięty mpeg- problem z napisami

mendelmax 12 Sie 2004 13:10 719 2
  • #1 12 Sie 2004 13:10
    mendelmax
    Poziom 15  

    Problem jest następujący- plik .mpg zdaje się nie mieć jakiegoś indeksu czasu (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Po prostu nie pokazuje się czas- nie ma czasu całości ani czasu odtwarzania. Tym samym nie działają napisy, bo "nie wiedzą" kiedy się wyświetlić. Próbowałem je przestawić na format ramkowy, ale też nie działają. Pierwszy raz widzę taki przypadek. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?? Z góry dziękuję.

    0 2
  • #2 12 Sie 2004 13:15
    mendelmax
    Poziom 15  

    Uprzedzając stałe komentarze zaznaczam to, czego z pośpiechu zapomniałem dodać na początku:
    1) użyłem przycisku szukaj :)
    2) choć to nie powinno mieć znaczenia (dlatego nie umieściłem tego od razu w pierwszym poście) to dodam, że pracuję na Win XP HE, a do odtwarzania użyłem VPlayera.
    3) Próbowałem wrzucić film do Ulead Video Studio 7 i nagrać go jeszcze raz, ale problem nie ustąpił- ciągle nie wyświetla się czas
    4) film jest podzielony na dwie części (podobnie jak i napisy). W drugiej działa wszystko bezproblemowo
    5) kolejnym objawem jest niemożność przesuwania filmu do dowolnie wybranego momentu.

    0
  • #3 29 Sie 2004 18:27
    Zaratustra
    Poziom 10  

    Może spróbuj jakiegoś programu do naprawy uszkodzonych plików video. Jeśli plik ma rozszerzenie AVI to możesz urzyć odtwarzacza KOALA w nim właśnie jest wbudowany program który skanuje i "leczy"uszkodzony plik *.avi. Mnie KOALA pare razy pomogła

    0