Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

toshiba satellite a300 problem z tv

03 Kwi 2010 23:09 1698 2
  • Poziom 9  
    Witam,
    Zwracam się z prośbą w rozwiązaniu problemu. Według mnie jest on tak nietypowy, że nie wiem jak dokładnie go opisać.
    Problem występuje po podłączeniu laptopa do telewizora kablem s-video-euro. Wystąpił on pierwszy raz, wcześniej wielokrotnie, bezproblemowo, oglądałem filmy po podłączeniu laptopa do tv.
    Po podłączeniu nie wyświetla się obraz na tv, jedynie coś mrugnie na ekranie i nic. Po chwili obraz z powrotem przełącza się na laptopa, jednak gdy sklonuje obraz (mogę wtedy zatwierdzić zmianę bo widzę obraz na laptopie) i włączę film to obraz się pojawi (kolejna ciekawostka - nie wyświetla tylko filmów w formacie avi), natomiast np. konsola media player'a czy inne elementy pozostają czarne. Poprzednio jeszcze napisy były białe (w MPC), a teraz również są czarne (all player) - chociaż w tym wypadku nie wiem czy nie jest to związane z programem.
    Jedyna zmiana, której jestem świadom, która pojawiła się od ostatniego razu to zainstalowałem steam'a i grę empire total war.
    Z góry dziękuję za pomoc.

    Jeżeli temat założyłem w złym miejscu to proszę o przeniesie go w odpowiednie miejsce.
    Toshiba Satellite A300
    ATI Mobility Radeon HD3470
    Intel Pentium Dual CPU T2370 1.73GHz
  • Poziom 31  
    Odinstalowałbym w/w aplikacje i upewnił się że to nie one powodują taką reakcję. Sprawdziłbym podpięcia kabli czy się nie poluzowały, reinstall sterowników do grafiki
  • Poziom 23  
    Zmniejsz czestotliwosc i rozdzielczosc dla TV w zaawansowanych funkcjach karty.