logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Motorola V2288 wymaga karty SIM do uruchomienia?

przemkrzych 12 Sie 2004 17:00 1821 5
REKLAMA
  • #1 790428
    przemkrzych
    Poziom 26  
    Ocena: 248
    czy żeby uruchomić ten telefon lub jakiś dowolny to potrzebuje karty sim?
  • REKLAMA
  • #2 790437
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 790533
    przemkrzych
    Poziom 26  
    mam ten telefon i po wsadzeniu bateri (oczywiscie karta sim niewsadzona do telefonu) wyskakuje napis sprawdz karte nie wiem czy ten telefon jest zablokowany ale muszę zdjąc z niego simlocka może wiesz jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #4 791348
    chomik47
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Jeśli jest simlock, to po włożeniu karty innego operatora i wpisaniu PINu wyskoczy prośba o kod specjalny (czyli zdejmujący simlocka).
  • REKLAMA
  • #5 792515
    przemkrzych
    Poziom 26  
    jak dobrze zrozumiałem w takim razie potrzebuje kalkulator który wygeneruje ten kod specjalny
    do odblokowania telefonu(czyli zdejmujący simlocka),czy on jest generowany na podstawie pietnastonumerowego kodu imeil jeżeli
    tak to go potrzebuje lub na jakiej stronie lub jakim programem mogę go wygenerować?Za wszelką pomoc jestem bardzo wdzięczny? :(
  • #6 792540
    chomik47
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Niestety, w przypadku Motoroli nie ma kodów za darmo. Są one przypisane do IMEI i można je uzyskać np. online, ale nie będą one za free. Za każdy pobierany z serwera kod musisz niestety zapłacić. Raczej musisz się z nią udać do jakiegoś punktu świadczącego takie usługi.
REKLAMA