xMarSx wrote: Dzi_dziuś jesteś niepoinformowany ,w braunie te rozwiązanie jest od ok. 10 lat jak i nie dłużej i tyle lat są już produkowane te miksery. . Braun jest lepszy.
Niech sobie będą nawet 20 lat. Skoro nie miałem do czynienia od strony technicznej z takimi modelami, uważam, że bardzo nie na miejscu byłaby ich ocena przeze mnie. Mieć do czynienie w moim rozumieniu to mieć model "na stole" a nie patrzeć na obrazek. Drogi kolego XmarsX czym kierujesz się polecając mikser brauna, jesteś ich serwisantem ? czy dokonałeś oceny przez obrazek. Polecając dany sprzęt podaj jego zalety/wady.
Wracając do tematu. Miksery zelmera z całą pewnością straciły nieco z dawnej renomy. Tak częste uszkadzanie przekładnie jest powodem złego jej złożenia bądź słabych elementów. Mikser Boscha, faktycznie może wydawać się nieco głośniejszy, jednak dostajesz za to wiekszą moc silnika (niekoniecznie przekłada się to na moc miksera) i solidniejsze wykonanie podzespołów. Z cześciami nawet jak się zpsuje jest trudno do jednego jak i drugiego. Wyposażenie znacznie lepszej jakości, jak też jego wykonanie skłania mnie do wydania o nim pozytywnej opinii.
Całkiem dobre wyroby prezentuje jeszcze, trochę zapomniana firma niewiadów, jeżeli jednak zależy Ci na wyglądzie możesz być zawiedziony. Jakość wykonania nie pozostawia wiele do narzekania, wyposażenie przeciętne - wystarczające. Roboty te są trochę głośne, choć na tak niską cenę ...