Witam wiech1,
Minęło prawie półtora roku od ostatniego Twojego wpisu i deklaracji o naprawie tego zariadnogo ustrojstwa. Jestem ciekaw czy Ci się udało? Jeżeli nie. to może moje skromne wskazówki niefachowca coś Ci pomogą.
1. - sprawdź bezpiecznik rurkowy w gnieździe na tylnej obudowie i poruszaj tym gniazdem. Może być brak kontaktu bezpiecznika w gnieździe, ten typ tak miał.
2. - przeczyść styki bezpiecznika bimetalicznego wewnątrz obudowy i po przeczyszczeni kilka razy nim "kliknij", oczywiście po tych kliknięciach sprawdź czy jest załączony.
3. - sprawdź czy jest napięcie na uzwojeniu wtórnym transformatora.
Jeżeli po tych zabiegach nie zaświeci się kontrolka "sieć" to trzeba będzie sprawdzić kolejno elementy układu.
Mam nadzieję, że otrzymałeś od kolegi, którego prosiłeś, schemat i rukawodztwo po eksploatacji tego ustrojstwa. Jeżeli nie to posiłkuj się schematem urządzenia Razswiet 2 lub Elektronika (starszy model). Znalezienie oryginalnego schematu w necie, chyba niemożliwe. Mnie się nie udało, nawet na rosyjskich stronach.I jeszcze jedno. To urządzenie nie pójdzie bez podłączenia obciążenia. To na razie tyle. Mam taki prostownik i musiałem go naprawiać po powrocie z pożyczki. Pomógł mi been1, ale tylko wsazówkami i schematem Elektroniki. Więcej na razie nie mógł.