Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka lexmark e352dn jaki laser-scaner

strato 06 Apr 2010 11:20 1683 2
    strato
    Level 15  
    Mam problem z tą drukarką-pokazuje błąd lasera-scanera. Po zdemontowaniu okazało się że jest to nowy? typ lasera bez obrotowego zwierciadła....Spotkał się juz ktoś z czymś takim?, a jak tak to jak to działa najlepiej z jakimś rysunkiem...
    wygląda to jak małe zwierciadełko umieszczone w polu elektromagnesu
    co gorsza w parts katalogu do TEJ drukarki jest laser ale ....inny tzn. jak sądzę starego typu z innymi wyprowadzeniami ....w związku z tym nie wiem czy będzie pasować:?:....z góry dziękuję za wszelkie info na ten temat pozdrawiam-Strato
    servicemen
    Level 28  
    Witaj strato.Przerobiłem już sporo tych drukarek i jeżeli wyświetla komunikat o uszkodzonym laserze to na pewno jest walnięty.Co do czyszczenia laser-scannera to tylko lustra i delikatnie powietrzem,pod żadnym pozorem nie czyścimy tego małego "zwierciadła".Co do numeru części to 40x2803.
    strato
    Level 15  
    dzięki za odzew servicemen-teraz to i ja to wiem:D...ten nr który mi podałeś zgadza a się z parts katalogiem i takie wysłalem juz zamówienie, ale mam wątpliwości.... przyjrzyj się rysunkowi lasera-scanera z serwisówki-niby się wszystko zgadza nawet model a jednak wygląda zupełnie inaczej jak ten który w tej drukarce "siedzi" pozdr_Strato

ps-włśnie to małe(bardzo małe) zwierciadełko wyleciało i szukałem w necie informacjii na ten temat, a szczególnie jak ono jest umiejscowione miedzy tymi dwoma blaszkami, ale sprawa chyba jest zbyt świeża, bo to co znalazłem to bardzo podobnie działający patent z 2004 roku...
    tu link: http://www.freepatentsonline.com/6803938.html
    Dynamic laser printer scanning alignment using a torsional hinge mirror